RockShock

Internetový rockový magazin

Festival svobody aneb Happennig v Kacanovech. To byla jízda!

15. května 2021, Kacanovy, Koupaliště a kemp Kacanovy

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 15. května se konal v Kacanovech na louce u koupaliště již tradiční Festival svobody. A jako každý rok, i letos to byl multižánrový festival na výborné úrovni. Tento rok měl povahu happeningu s dobrovolným vstupným bez občerstvení. Lidé si konečně po dlouhém půstu, kdy se nesměli radovat z živé muziky, užívali svobody plnými doušky. Nutno dodat, že velká část happeningu propršela, ale to lidi neodradilo.

V přiložené fotoreportáži můžete nasát atmosféru, jakým způsobem se lidé radovali. Mokří a špinaví od bahna, ale svobodní. Lidé nadšeně tančili pogo v bahně, někteří se jím dokonce malovali po obličeji a bylo jim úplně jedno, že prší. Úžasnou atmosféru můžete ochutnat i zde: www.facebook.com/videos

Celou akci zahájila v 16.30 hodin alternative/crossoverová kapela ROZUMBROTHERS, která letos v únoru vydala své první LP s názvem V rouše beránčím. Zpěvák a kytarista Jirka ‘Isztwa‘ Ištvánek to od prvních tónů pěkně rozbalil, a přestože z májového deštíku byl pěkný liják, nikoho to neodradilo a všichni si užívali první letošní akci naplno.

Okolo 18.30 hodin naskočila punková písničkářka NIKOLA MUCHA, na kterou se tu všichni hodně těšili. Tentokrát přijela bez své doprovodné kapely a ihned na sebe tradičně upozornila přisprostlými texty a břitkým jazykem. Nutno podotknout, že její vystoupení mělo koule. Ze zelené louky se stalo rázem bahno, a tak spousta fanoušků sundala boty a tancovala naboso. Atmosféra tu byla úžasná.

Další kapelou nebyl nikdo jiný než OVČIE KIAHNE v čele s charismatickým Honzou Bílým, kterého všichni znají jako ‘Bíláka‘. První pecka Haló, tady je Luciper! rozpoutala doslova peklo na zemi. Všichni zpívali s ‘Bílákem‘, ze všech lidí i z kapely vyzařovala radost a naprostá spokojenost. Od kotníků až po ramena jsme byli všichni potřísnění bahnem, ale šťastní a nadšení.

Ve 20.30 hodin se na pódiu objevila další ikona hudební scény – MICHAL HRŮZA se svými legendárními hitovkami a lehce zredukovanou KAPELOU HRŮZY. Opět musím konstatovat, že to bylo skvělé vystoupení, a za sebe dávám všechny palce nahoru.

Poté pokračoval Festival svobody vystoupením BOBANA F VOKA, jenž hrál a zpíval převážně repertoár nestárnoucího Boba Dylana, který zanedlouho oslaví 80 let. Vystoupení to bylo parádní a byla znát vysoká úroveň Bobanovy hudební kvality.

Celou akci zakončil RUDA HANCVENCL z Jablonce nad Nisou, který hraje garage folk. Bavil fanoušky až do pozdních večerních hodin a jeho vystoupení bylo parádní tečkou za dnešním happeningem.

Co říct závěrem? Obrovské poděkování patří pořadatelům z Radosti, z. s., a Honzovi Bílému, který věnoval nemalé úsilí, aby se mohl tento festival konat. Děkujeme.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1796

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *