RockShock

Internetový rockový magazin

Harlej opět vyprodal Lucernu a již se pomalu chystá dobýt O2 universum

20. dubna 2024, Praha, Lucerna – Velký sál

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Po více než roce se HARLEJ vrátil do nádherných prostor historického Paláce Lucerna. A bylo jak jinak než vyprodáno. Koncert začal jak jinak než ‘prezidentskou‘ znělkou a tradičně skladbou Zfetovanej, která rozproudí snad každého. Pak již následovali ostatní pecky, jak starší osvědčené, tak i z nového CD Zatím je to dobrý. Titulní skladba se samozřejmě hrála také. Celkově zaznělo 27 skladeb, což dle mého názoru řadí Harlej mezi skupiny s nejdelším koncertním setem (možná úplně nejdelším). Snad jedině Tři setry jim v délce koncertů ‘šlapou na paty‘.

Asi v polovině koncertu došlo k přerušení a kapela Harlej převzala Zlatou desku za právě zmiňované album Zatím je to dobrý. Na koncertě byl přítomen i dvorní textař Harleje Tomáš Miřátský a kapela mu na konci koncertu poděkovala, protože odvedl na tomto albu úctyhodnou práci a z velké části je získání Zlaté desky i jeho zásluha. Potom následoval další blok skladeb, který přerušil bubeník Libor Fanta. Libor na pódium přivedl svoji přítelkyni Andreu Klímovou a přede všemi ji požádal o ruku. Později se ukázalo, že dopředu o tom nikdo nevěděl, ani kapela ani Liborova rodina.

Součástí koncertního setu byla jako vždy i skladba Z Cuby kiwi. Při této skladbě se do publika pouštěly tradičně nafukovací balónky. Součástí fotoreportu je i pár fotek z backstage, abyste si uvědomili, že příprava takové akce není vůbec jednoduchá věc. Po dobu koncertu byly několikrát vystřelovány konfety. Ještě je třeba dodat, že oproti předchozímu koncertu, kdy špatně fungovala vzduchotechnika, to znamenalo, že se špatně dýchalo a stěny a podlaha byly vlhké, byla zprovozněna nová vzduchotechnická jednotka a rázem byl dojem z koncertu o mnoho lepší. Já jsem se téměř nezpotil, a někteří členové kapely taktéž ne, a zlehka se mi dýchalo. Na závěr koncertu kapelník Tonda Rauer poděkoval všem fanouškům a představil jim velké halové turné, které bude probíhat na počest 30 let Harleje a uskuteční se na podzim v roce 2025 a vyvrcholí v pražském O2 universu.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2324

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *