RockShock

Internetový rockový magazin

Megakoncerty kapely Rybičky 48 se opět blíží vyprodání

Text: Kateřina Králová

Ve dnech 24. a 25. května se v Kutné Hoře uskuteční Megakoncerty Doma. Letos akce ještě ponese tento název a příští rok už půjde o Rybičky 48 Fest.

Megakoncerty Doma proběhnou v nejkrásnějším festivalovém areálu v ČR, v parku pod Vlašským dvorem v Kutné Hoře, 24. a 25. května. Na dvou pódiích se kromě RYBIČEK 48 objeví další festivalové hvězdy.

Jelikož zbývá posledních několik set vstupenek, je již nyní jisté, že Kutná Hora se může těšit na návštěvu 15 000 návštěvníků z celé České republiky.

Členové skupiny Rybičky 48 prozradili pár důležitých informací v krátkém rozhovoru.

Rozhodli jste se z Megakoncertů Doma definitivně udělat tradici?
Kuba Ryba (baskytarista a zpěvák): Původně měl být Megakoncert minulý rok jeden a byla to odpověď na naše 20. narozeniny v O2 areně. Chtěli jsme udělat oslavu i doma. Nakonec byly ty koncerty dva, oba se podařilo vyprodat a podle všeho budou brzy vyprodané i ty dva letošní.
Petr Lebeda (kytarista): Jsme rádi, že se nám povedlo vdechnout život nejkrásnějšímu festivalovému areálu v České republice. V Kutné Hoře něco takového dlouho chybělo a chceme z toho udělat tradici. Od příštího ročníku už akci přejmenujeme na Rybičky 48 Fest.

Interprety Megakoncertů Doma zveřejňujete netradičně teprve měsíc před akcí a program je žánrově velmi pestrý. Podle jakého klíče jste vybírali jednotlivé hosty?
Kuba Ryba: Máme takové pravidlo – vyprodat oba termíny jen na nás a až pak oznámit další kapely z řad našich známých a kamarádů. Jelikož pátek už je letos vyprodán a na sobotu zbývá už jen několik set lístků, už asi můžeme být konkrétnější. Vždy zveme hudební kamarády, se kterými nás pojí nějaké pouto, známe se a propařili jsme spolu noci. Anebo kapely, kterým fandíme a jsou nadějí domácího hudebního dění do budoucna. Kromě nás vystoupí v pátek například legendární Visací zámek, vítězka Andělů Pam Rabbit, Koblížc!, Michal Horák a další. V sobotu pak Pokáč, Sofian Medjmedj, Totální nasazení, Děda Mládek Illegal Band, Highland atd.

Na co se mohou letos návštěvníci těšit?
Michal Brener (kytarista): Na nejkrásnější festivalový areál, dvě pódia a skvělý kapely. A co se týče našeho vystoupení, tenhle koncertní set letos nikde jinde než na Megakoncertech neuvidíte. Máme speciální pyro show, efekty a hlavně přes hodinu a půl nabušený set složený z největších hitů kapely.
Ondra Štorek (bubeník): Kromě našeho koncertu máme na úvod festivalu připraveno focení pro prvních 1000 lidí, kteří vstoupí do areálu. No a po našem koncertě celou akci zakončí afterparty DJ Vládi z velké lodi Captaina Morgana, kde si s námi návštěvníci mohou nejen udělat fotku, ale dát si i společně drink.
Martin Řehoř (manažer): Novinkou bude rodinná zóna umístěná do nádvoří Vlašského dvora, kam budou mít přístup i lidé, kteří si nezakoupili vstupenky na festival. V této zóně budou k vidění divadelní představení, taneční vystoupení nebo vystoupení místní ZUŠ a také tam budou nejrůznější hry pro děti. Návštěvníci festivalu pak budou mít slevu na vstup do vybraných památek, aby kromě hudby poznali i krásy ‘stříbrného města‘.

Na Megakoncerty Doma se můžete naladit již o víkendu 18. a 19. května na televizní stanici TV Óčko, která kapele Rybičky 48 věnuje víkendové vysílání. Těšit se můžete i na exkluzivní televizní premiéru dokumentu Rybičky 48 – 20 let rock’n‘rollu, vy buzny!, který odvysílá Óčko Star, a to ve dvou částech: v sobotu 18. a v neděli 19. května. Vzhledem ke kontroverznímu obsahu vždy od 22.00 hodin.

Více informací o Megakoncertech najdete zde:
www.rybicky48.cz/MEGAKONCERTY

Předprodej – www.ticketstream.cz

Aftermovie 2023 – www.youtube.com/watch?v=mZVz_reJbw8

Megakoncert Doma pátek 24. 5.:
RYBIČKY 48
VISACÍ ZÁMEK
KOBLÍŽC!
PAM RABBIT
SILUETY
MICHAL HORÁK
ad.

Megakoncert Doma sobota 25. 5.:
RYBIČKY 48
POKÁČ
TOTÁLNÍ NASAZENÍ
SOFIAN MEDJMEDJ
DĚDA MLÁDEK ILLEGAL BAND
HIGHLAND
ad.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1772

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *