RockShock

Internetový rockový magazin

Pačess s Bárou Basikovou zavítali do Barráku

24. dubna 2024, Ostrava, Barrák Music Club

Text: Martin ‘Megoš‘ Vaněk
Foto: archiv Pačess (ilustrační foto)

Zajímavý koncert připravil ostravský klub Barrák uprostřed týdne. Aktuální album Katechismus přijeli prezentovat Pačess s Bárou Basikovou.

Ten den se nevyvíjel úplně dobře. Ještě ráno jsem nebyl rozhodnutý, jestli akci navštívím, do toho začalo pršet a člověk by nejradši zůstal doma pod dekou. Nakonec jsme ale vyrazili. Ještě 20 minut před začátkem koncertu bylo v klubu všehovšudy 15 lidí. Další překvapení bylo, že se akce konala na malé scéně.

Krátce po 19. hodině začala hrát kapela SLAVES OF PASSION, kterou jsem neznal. Příjemným zpestřením jejich metalcoru byla přítomnost dvou slečen, jedné za mikrofonem a druhé s baskytarou u pasu. Jejich tvorba nijak nevyčnívala z daného stylu, musím ale říct, že zahráli bez jediné chybičky.

Následující CHLAD dostál svému názvu – z jejich dřevního pojetí pomalého doom metalu opravdu mrazilo, k tomu ještě studené modré osvětlení klubu, absence sól, český zpěv o zmaru… Zvuk měli suprovní, ale postupem času mi songy splývaly do jednoho.

Po nezbytné přestavbě pódia pro hlavní skupinu večera nastala chvilka na oddech. Úvodní intro bylo poskládané ze songů Báry z celé její kariéry, aby pak celý set začal následujícím songem Továrny na absolutno. Poté kapela musela vyřešit drobné technické problémy, aby mohla pokračovat dále. Paradoxem bylo, že se hrály převážně skladby z CD Katechismus, které bylo sice už na prodej, ale oficiálně má vyjít až 1. 5. Kapela v čele s Bárou si koncert skvěle užívala, až na drobné potíže s neustále padajícími texty a nedržícím stojanem, což občas přineslo humorné situace a improvizace s uchycením. Zhruba po pěti skladbách došlo tedy i na křest nového alba, které křtil sládek z pivovaru Nomád, a jak jinak než pivem Smrtisyn. Postupem času měly skladby větší a větší ohlas u diváků, kterých se nakonec sešla cca stovka. Po poslední skladbě byl vyvolán přídavek v podobě předělávky písně Karla Gotta.

Myslím, že diváci museli být s koncertem velmi spokojeni. Bára si s kapelou neskutečně sedla a všichni předvedli parádní výkon. Nakonec tedy příjemně strávený večer.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 1 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 937

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *