RockShock

Internetový rockový magazin

V Crossu se slavil Den svatého Patrika

14. března 2024, Praha, Cross Club

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Svatému Patrikovi, přezdívanému též ʻApoštol Irskaʻ či ʻVěrozvěst Irskaʻ (popř. Irů), se připisuje klíčová úloha v pokřesťanštění Irska. Je patronem Irska a jeho svátek, Den svatého Patrika (Saint Patrick՚s Day), slavený 17. března, tj. v předpokládaný den jeho smrti, je zároveň nejvýznamnějším svátkem Irska a všech Irů a je spojen s rozsáhlými bujarými oslavami, jejichž náboženský rozměr je již poněkud potlačen. Irové svátek slaví všude ve světě, s charakteristickými ‘zelenými‘ oslavami se tedy lze setkat nejen v Irsku, ale např. i ve Spojených státech amerických, Kanadě či České republice.

A jak to vypadalo v pražském Cross Clubu, se můžete podívat ve fotoreportáži. Část fanoušků přišla stylově oblečena, tj. v zeleném kostkovaném kiltu a podkolenkách. Samozřejmě se vyskytla spousta zvědavců, kteří chtěli vědět, jestli jsou ‘naostro‘, a pak tedy nastalo mžikové ‘dokazování‘. Jako první vystoupila partička z Třebíče s názvem MORAVIAN BASTARDS hrající celtic/punk rock. Kapelu přišel podpořit známý moderátor Rádia BEAT Petr Korál, který jí zároveň pokřtil nové CD s názvem Old Tavern Tales.

Po krátké přestávce se představila plzeňská skupina CHEERS! hrající celtic/folk/punk rock. Jako třetí vystoupila budějovická partička PIRATES OF THE PUBS, která hraje též celtic/punk rock a jezdí na vlnách rokenrolu nejen v České republice, ale i po celé Evropě. Tentokrát přijeli v pozměněné sestavě se staronovými členy, ale to se v kapelách, které mají více jak 60 koncertů ročně, občas děje. Z fotek je patrné, že se obecenstvo opravdu bavilo a užívalo si naplno všechny tři sety.


DALŠÍ FOTOREPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2039

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *