RockShock

Internetový rockový magazin

V MeetFactory bylo zahájeno turné Citronu Síla návratů

1. března 2024, Praha, MeetFactory

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

V pátek 1. 3. to byla velká sláva. Do vyprodaného klubu MeetFactory zavítala televize Prima se známým moderátorem Tomášem Krausem a zároveň zde byla odstartována tour ostravské metalové legendy Citron. Před koncertem proběhly autogramiády všech zúčastněných kapel a rozhovory s televizí Prima. Každý fanoušek si mohl nechat podepsat fotku a případně se s muzikanty vyfotit.

Jako první vystoupila brněnská dívčí metalová legenda LORETTA. Holky byly v absolutní pohodě, a hlavně zdrávy. Posledně, když jsem je v Semilassu fotil, měla frontwoman Darja Hrubá berle. Mezitím proběhla výměna stráží za bubny. Berenika Bačíková vystřídala dlouholetou bubenici Soňu Formanovou. Na setlistu nechyběly žádné známé pecky a samozřejmě také zazněla legendární Metalová holka.

Po krátké pauze nastoupila na pódium slovenská metalová legenda z Bratislavy METALINDA se svým charismatickým frontmanem Andym Samuelem Hudákem. Celý koncert byla show od začátku do konce, Andy je prostě profík, který zkrátka umí. Na závěr jako přídavek zazněla zmetalizovaná česká a slovenská hymna. Musím říct, že si fanoušci celou show maximálně užili.

Po přestávce nastoupila kapela CITRON se svým frontmanem Láďou Křížkem. Ještě před začátkem si kapelník Radim Pařízek jr. s každým členem kapely stiskl ruku a poté již odstartoval 85minutový set. Byl zahájen hezky zostra peckou Hon na bluda. Po několika písničkách přišla na pódium nestárnoucí skvělá Tanja a odzpívala krátký blok písní. Potom na pódium přišli avizovaní hosté, baskytarista Vašek Vlasák a Jarda Bartoň. Oba zmiňovaní v Citronu účinkovali v dobách největší slávy – v éře Radegastu – a na tu si také ve svém bloku zavzpomínali. Zazněly skladby Radegast, Setkání s Radochem, Už couvám a jiné. Musím konstatovat, že fanoušci jak na Vaška, tak i na Jardu reagovali kladně, a hlavně Vašek Vlasák si svoje vystoupení užil a byl velice kontaktní. Na závěr již bez Vaška a Jardy následovala Píseň ztracených, V řetězech spoutaní, Zahradní slavnost a jako přídavek následoval duet s Tanjou Schoulená a Ocelové srdce. Co se týče atmosféry, byl to rozhodně nejlepší koncert Citronu, co jsem kdy zažil, a návštěvu některého koncertu tour Síla návratů mohu jen doporučit.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.8 / 5. Počet hlasů: 4

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2440

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *