RockShock

Internetový rockový magazin

„Už je to takový metálek,“ se smíchem na rtu hlásí k novému lyric videu kapelník a frontman v jedné osobě Honza Černocký z moravské úderky Horizont

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Sedmou večerní hodinu posledního dne minulého týdne si kapela HORIZONT vybrala pro zveřejnění novinky, a to lyric videa se skladbou Tak nádhernej. Jak skladba vznikala a jak se pracuje s novým materiálem v kapele, jsme se mimo jiné ptali zpěváka a kapelníka rockové sebranky HONZY ČERNOCKÉHO.

Honzo, jak vznikala skladba Tak nádhernej?
Vznikala na zkušebně již před rokem a něco. Abych byl upřímný, skladbu jsme opravdu dlouho hráli na koncertech, abychom otestovali, jak působí na lidi. Song Tak nádhernej dokázal zahýbat s davem a tak nějak jsme ho měli už celkem dlouho nahraný.

Je zde cítit posun, co se žánru týče, trochu jinam. Byl to záměr dělat tvrdší skladby?
Ani bych neřekl. Nějak to děláme spontánně a jak nám to nejvíce sedí. V Tak nádhernej jsme prostě zkusili udělat kontrast – silný riff a pak ubrat v mezihře a nakopnout refrén, který by byl zpěvný. Upřímně jsem moc rád, jak song zní a jaký má sound, ale nechci, aby to znělo nějak chvalozpěvně na nás a nějaké plácání po zádech. (smích)

O čem se v textu skladby pojednává?
Jak naši fanoušci vědí, naše texty mnohdy nejsou na první dobrou. Možná by někdo řekl, že jsou to bláboly. Ale já prostě strašně rád skrývám v textech něco, co třeba člověk není schopen na první dobrou pochopit. Jestli je to dobře, nebo špatně, nevím. Miloval jsem texty Aleše Brichty v tehdejším Arakainu. Tak nádhernej je o životě, o lenosti a o tom, že nám vlastně nic jiného nezbývá než vstát a zase jít, a vlastně v tom je to kouzlo.

Vzpomeneš si na nějaký koncert, který ti utkvěl v hlavě a proč?
Nooo… Já jsem hlava děravá. (smích) Pamatuju si jen útržky. Ne že bychom moc pili, řekl bych, že jsme kapela, která moc nepije, takže co se týká společnosti, tak nudná. (smích) Nee, zpět k otázce. Asi nejvíc mi utkvěl v hlavě koncert s Arakainem v Turnově (2023), pak Turnov 2022, který byl z našeho pohledu skvělý, a pak třeba poslední koncert teď v Hradišti, kam na nás na náměstí přišlo opravdu hodně lidí a moc jsme si to užili. Většinou záleží, jak moc se lidi baví, a nás to hecuje dát ještě víc a ještě víc, i když už není moc kde brát.

Kde kapelu fanoušci mohou spatřit a poslechnout si Tak nádhernej naživo?
Čeká nás 30. září Brodská pouť a to je akce, na které jsem chtěl vždycky hrát, protože je to opravdu velká akce. Mají tam být i Rybičky 48 a Street69, takže vybraná společnost. Jinak budeme hrát U Suchánků v Luhačovicích, což bývá vždycky velmi příjemné prostředí. Každopádně lidi můžou všechny termíny koncertů sledovat na našich ofi stránkách, které v průběhu aktualizujeme.

Měl jsi nějaké zdravotní problémy, jak se teď cítíš?
Cítím se tak nějak asi v rámci možností. Zdravotně se zdá, že se to pomalinku vrací do normálu. Děkuji za otázku, snad se to zlepší po nějakých osobních věcech. Ale to bych asi nerozváděl.

Super, Honzo, děkuji mockrát za novinky o vaší kapele a za představení té největší, kterou je bezesporu song Tak nádhernej. Co bys vzkázal našim čtenářům?
Já ti mockrát děkuji. Moc vám fandím, protože se mi moc líbí váš formát a že se snažíte dát prostor i kapelám, jako je ta naše. Čtenářům bych rád vzkázal, ať dál poslouchají muziku a chodí na koncerty, jelikož to je to nejvíc, co pro kapely můžou udělat. Kapely jim potom předají spousty emocí, ze kterých zase nějaký čas můžou zvládat i to ne příliš příjemné v životě. Mám to sám na sobě odzkoušeno.

www.horizontofficial.cz


DALŠÍ ROZHOVORY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1125

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *