RockShock

Internetový rockový magazin

Zpěvák Seal, autor hitů Kiss From A Rose nebo Crazy, se vrací do ČR

Text: Echopromotion

Jedenašedesátiletý SEAL, Brit nigerijsko-brazilského původu, je díky svému bohatému mahagonovému hlasu jedním z nejosobitějších zpěváků všech dob a svými deseti studiovými alby zanechal nesmazatelnou stopu v popu, R&B, soulu i taneční hudbě. Od roku 1991 prodal více než 30 milionů alb po celém světě, zaznamenal více než 1 miliardu streamů a získal čtyři ceny Grammy, tři BRIT Awards, dvě Ivor Novello Awards a jednu MTV VMA.

Seal je maximalistou, nejen svou výškou 195 centimetrů, svými čtyřmi dětmi, ale i svými čtyřiceti třemi singly, z nichž velká část bodovala v britské, ale i americké hitparádě. Písně Killer, Crazy nebo Kiss From A Rose se dostaly na první místo žebříčku Billboard Hot 100, získaly ceny Grammy za ‘Desku roku‘ a ‘Skladbu roku‘ a ozdobily jeho čtyřnásobně platinový epos Seal II z roku 1994. Hudební blog Stereogum album přirovnal k „rádiové vlně vyslané napříč vesmírem z mnohem, mnohem snesitelnější planety“. Kromě toho, že jeho hudba zazněla ve filmech kultovních režisérů, jako jsou Spike Lee a zesnulý Joel Schumacher, jeho písně nazpívali George Michael, Alanis Morissette nebo skupina Bastille.

Loni Seal uspořádal severoamerické turné s Trevorem Hornem, hudebníkem a producentem, který stál u zrodu jeho prvních alb a provázel ho během celé jeho kariéry. V květnu začíná v USA jeho letošní turné, s kterým se v září přesune do Evropy.

16. 10. 2024 – Pardubice, enteria arena

Cena vstupného 1490 Kč. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 29. 4. 2024, 10.00 hod.

Související odkazy:
www.sealofficial.com
www.facebook.com/Seal
www.instagram.com/seal
www.livenation.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 734

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *