RockShock

Internetový rockový magazin

Forrest Jump a Porta Inferi zavítali v rámci Jeden tým Tour i do Vagonu

26. května 2023, Praha, klub Vagon

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Jarní turné spřátelených kapel Porta Inferi a Forrest Jump s příhodným názvem Jeden tým míří do finále a předposlední zastávkou byl v pátek 26. května pražský klub Vagon na Národní třídě. Příjemné prostředí klubu v srdci stověžaté matičky Prahy slibovalo parádní zážitek.

Ve 21.00 hodin odpálila celou akci kapela PORTA INFERI peckou Hunter. Kapela hraje moderní power metal, celé vystoupení bylo velmi energické a okamžitě zaujalo všechny přítomné fanoušky. Koncert byl složený převážně z anglicky zpívaných songů, ale objevily se i české texty, jako např. megapecka Vrať se nám, kterou otextoval Jan ‘Protheus‘ Macků, nebo Síla je v nás. V závěru se přiřítila kapela Forest Jump a společně si zazpívali skvělý song Jeden tým, který byl napsaný speciálně pro toto jarní turné. Na YouTube je i oficiální videoklip, který je bombastický a rozhodně stojí za zhlédnutí (a nejenom jedno).

Po úpravě pódia a krátké zvukovce vlétla před fanoušky crossover kapela FORREST JUMP, která ihned přilákala k pódiu většinu lidí. Skupina v květnu vydala nové album Vrtochy, ze kterého dnes zahrála několik songů – Zapomenutý svět, Do krve nebo Uprostřed magnetických polí, ke kterému byl rovněž natočen skvělý videoklip. Nechyběl ani Truet, který s Pepou nazpívali Honza Toužimský a Martin Kapek. Další songy netřeba asi ani představovat – Kdo hlídá hlídače, Na křídlech nočních můr, Maso, Z pijavic a spousta dalších zněla celým klubem. Parádní kytary, super bicí a nezaměnitelný hlas Pepy Michálka – jedním slovem pecka! Ani ve Vagonu nechyběla víla v podání Adél Valůškové. Fanoušci se skvěle bavili, atmosféra byla úžasná, Forresti po celou dobu nabíjeli fanoušky neskutečnou energií. Závěr koncertu patřil jako obvykle coveru Zafúkané, který zpívali úplně všichni.

Musím konstatovat, že kdo přišel, v žádném případě nemohl litovat; obě kapely vlily do žil kvantum energie a dobré nálady. Na závěr patří poděkování pořadatelům dnešní akce, klubu Vagon a oběma skupinám za úžasný zážitek.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2371

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *