RockShock

Internetový rockový magazin

The Smashing Pumpkins ohlašují návrat do Prahy

Text: Viktor Loukota

Stálice a legenda alternativního rocku fungující již od r. 1988 se zrodila v Chicagu ze snů a tužeb frontmana a primárního skladatele Billyho Corgana a dodnes po několika přeměnách funguje takřka v původní sestavě. Za svých 36 let působení na scéně stačili The SMASHING PUMPKINS vydat 11 studiových alb, z nichž to poslední z loňského roku Atum je prezentováno dokonce jako rocková opera, a to hned ve třech částech. To znamená, že kapela je stále kreativní a vitální jako nikdy předtím.

Poslední odehraný koncert na české půdě se konal ve Foru Karlín před pěti lety a byl samozřejmě vyprodaný. Jedinečný mix napříč hudebními žánry časem generujícím další subžánry je stejně nenapodobitelný jako jejich stále se morfující stage show, image a aktuálně prezentovaný materiál.

Na podporu posledního opusu vyráží v rámci turné The World Is A Vampire také konečně do Evropy, kde jim garde bude dělat indierocková parta INTERPOL z New Yorku působící na scéně od r. 1997. Propagovaný koncert je naplánován na čtvrtek 4. 7. 2024 a prostory poskytne pražské O2 universum. Kdo má rád nespoutanost a nepředvídatelnost s kapkou melancholie nebude ošizen a přijde si zaručeně na své.

Související odkazy:
www.smashingpumpkins.com
www.o2universum.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2044

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *