RockShock

Internetový rockový magazin

Už za měsíc vypukne v Červeném Kostelci další ročník MetalGate Czech Death Festu

Text: Luboš Gorgan

Zdravíme všechny metalové fans! Za pár týdnů se již popatnácté otevřou brány festivalu MetalGate Czech Death Fest, který se každoročně koná v nádherném prostředí autokempu Brodský v podkrkonošském městě Červený Kostelec. Letos festival slaví malé výročí, které oslavíme společně s vámi nejnadupanější sestavou kapel v historii.

Z hlediska dramaturgie jsme letos vsadili na jistotu a světovou kvalitu. Experiment v podání žijících legend, švédských CLAWFINGER, jsme dlouho zvažovali, nicméně věříme, že tímto krokem posouváme festival zase o krok dál, a určitě v tomto trendu budeme v nadcházejících letech pokračovat. Další velká jména světového metalu taky není třeba příliš představovat. Američtí MASSACRE představí exkluzivně celé kultovní album From Beyond. Dále vystoupízakladatelé švédského deathmetalového hnutí UNLEASHED, švédští pekelníci DEMONICAL, ikoničtí Angličané BENEDICTION, rakouští démoni BELPHEGOR a v neposlední řadě polská deathová veličina VADER působící na světové scéně dlouhých 40 let, která vám představí jedno z nejzásadnějších evropských alb death metalu Black To The Blind.

Z české scény se můžete těšit například na nestárnoucí TORTHARRY, kteří v pátek večer pokřtí své již 11. album Paměť kamenů, jihočeské fenomenální fekálníky GUTALAX, ikonu českého metalu Vlastu Henycha s jeho bandou HENYCH666, brutální Karlovaráky CUTTERRED FLESH, nezastavitelný energický válec CRIPPLED FINGERS, třicetileté výročí slavící deathovou legendu GODLESS TRUTH, progresivní metalovou mašinu MEAN MESSIAH s hvězdným bubeníkem Milošem Meierem, brutální řezníky POPPY SEED GRINDER, old school deathmetalové zombíky SECTESY, thrashery prosáklé slivovicí REFORE, pražskou detah/grind drtičku SHAMPOON KILLER, českou thrash legendu SHAARK, moderní metalovou nálož v podání SHATTER a na mnohem, mnohem víc toho nejlepšího z české a slovenské metalové scény.

Rovných 40 kapel vás bude na jednom pódiu od čtvrtka 13. 6. 2024 do soboty 15. 6. 2024 bavit skvělými a mnoha exkluzivními vystoupeními, která byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Přátelé, kamarádi a všichni nadšenci metalu, je před námi krásná třídenní oslava české, slovenské a světové hudební produkce, metalové muziky v různých žánrech. Pojďme si ji všichni užít na maximum – přijeďte na Broďák vytvořit báječnou a pohodovou atmosféru, na kterou budeme rádi všichni ještě dlouho vzpomínat. Takže festivalová sezona může začít a my se na vás všechny moc těšíme.

13.–15. 6. 2024 – Červený Kostelec, ATC Brodský

Vstupenky:
www.shop1.tortharry.com/czech-death-fest
www.tickets.nfctron.com/metalgate-czech-death-fest

Související odkazy:
www.czechdeathfest.cz
www.facebook.com/czechdeathfest
www.facebook.com/events/594101392812588


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1894

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *