RockShock

Internetový rockový magazin

Visací zámek odstartoval podzimní tour ve vyprodaném Paláci Akropolis

19. října 2022, Praha, Palác Akropolis

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Tři, dva, jedna, start! Ve středu 19. října 2022 odstartovalo podzimní turné legendární punkové kapely Visací zámek. V rámci oslav 40 let svého působení vztyčili před spartakiádním stadionem první punkový pomník v Praze. Tento monument připomíná proslulý kiosek, kterému se říkalo stánek U Johna Debila a který skupina zvěčnila na svém prvním albu. Velkolepý punkový večírek se konal na Strahově, kde kapela na strahovských vysokoškolských kolejích v roce 1982 vznikla. A dnes, 19. října, vyrazila kapela na podzimní turné, kde vystoupila s plzeňskými souputníky, kapelou Znouzectnost, s nimiž absolvuje celé podzimní turné.

První zastávkou se stal pražský Palác Akropolis, který byl beznadějně vyprodaný. Fanoušci si nemohli nechat ujít první punkový večírek. Jako hosty celého turné si Visáči vybrali spřízněnou kapelu ZNOUZECTNOST, která přijela z Plzně. Také má za sebou bohatou minulost, založena byla v roce 1986 ze členů rozpadlých kapel Zastávka Mileč a Kuličkové ložisko. Skalních fanoušků, kteří odzpívali spoustu hitovek s kapelou, tu bylo dostatek. Namátkou jen vzpomenu Všichni proti všem, Krysař nebo poslední super pecka Hoří.

Poté už fanoušci netrpělivě očekávali příchod legendární kapely VISACÍ ZÁMEK, která na sebe nedala dlouho čekat. Visáči hrají stále ve stejném složení, to se podaří málokteré kapele. Hned v úvodu vyhlásil frontman kapely Jan ‘Hony‘ Haubert nad Akropolí a celým Žižkovem punkový království. Devadesátiminutový koncert byl nadupaný těmi největšími peckami jak z prvopočátku kapely, tak i z nového alba Anarchie a totál chaos, vydaného v roce 2020.

Celý koncert odstartovali megahitem Punkový království ze stejnojmenného alba. Mezi dalšími peckami byly Vlasta, Domovnice, Známka punku, Klíště, Stánek… Visáči pochopitelně zahráli i jeden z největších a nejslavnějších hitů Traktor, který vznikl již v roce 1982. Po celou dobu se tancovalo pogo, fanoušci si koncert naplno užívali, sálem občas létaly kelímky s pivem, zpívalo se z plna hrdla. Zkrátka parádní začátek turné, co víc si přát. Kdo dorazil, rozhodně nemohl litovat.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2099

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *