RockShock

Internetový rockový magazin

Sepultura spolu se Sacred Reich a Crowbar rozsekali zlínské fanoušky

22. října 2022, Zlín, Masters Of Rock Café

Text: Martin Vaněk
Foto: Martin Vaněk

Letos jsme s manželkou slavili takové naše malé jubileum, tak jsme si nadělili hudební zážitek, a to rovnou legendární Sepulturu. A vlastně proč ne, když jsme se u tvrdé muziky poznali, že…

Původně byl koncert plánovaný v hale Datart, koupili jsme si lístky k pódiu, ale nakonec byl přesunutý do mnohem menšího klubu Masters Of Rock Café. Byl jsem tedy zvědav, jak to pořadatelé vyřeší, ale postavila se zábrana v třetině klubu a bylo to. A tady jsem byl tedy za dražší vstupenky rád. Klub byl totiž narvaný a trocha prostoru byla právě jen u pódia, jinak hlava na hlavě a fronty na všechno. To tedy pořadatelé moc nedomysleli…

Jako první nastoupili CROWBAR, jejichž tvorbu vlastně neznám, jen něco málo jsem slyšel na YouTube. Naživo to ale bylo poslouchatelné a vlastně se mi jejich muzika líbila. Jelo se přesně podle časového plánu, takže rychlá přestavba pódia, aby mohla nastoupit další kapela.

SACRED REICH – ti už hrají taky pěkně dlouho, ale jejich muzika jako by zamrzla koncem 80. let. Naštěstí to je období, kdy jsem začínal tvrdou muziku poslouchat, takže jsem si jejich prastarý thrash/heavy set parádně užil. Byl dlouhý tak akorát, aby nezačal nudit. Kultovním songem Surf Nicaragua skončili.

Po vyklizení pódia od zbytečných aparátů bylo vše připraveno na začátek koncertu kapely, kterou jsem poprvé viděl na dnes již legendárním koncertu v Havířově na zimáku v roce 1991. Jednalo se vlastně o můj první velký koncert, kde jsem byl, a shodou okolností se tehdy představili právě po boku Sacred Reich. SEPULTURA začala zostra úvodním songem z nejnovějšího alba Quadra, a to Isolation. Následovaly skladby starší, které prokládali těmi novými. Osobně mě jen trochu mrzelo, že se nedostalo na skladby z Beneath The Remains. Zpěvák Derrick, když ho vidíš z druhé řady, je opravdu velký. Nechtěl bych ho potkat někde v noci. Kytarista Andreas pařil jako zamlada, což bylo super. Opravdu pěkně si koncert užíval. A my pod pódiem také; a ani jsme nepostřehli, že už je konec. Naštěstí se kapela vrátila a zahrála dva songy z Roots Bloody Roots. Dlouhé chvíle loučení s fanoušky, focení a pak už opravdu konec.

Koncert byl suprovní a předkapely také nenudily, takže to byl krásně strávený víkend ve Zlínském kraji.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1393

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *