RockShock

Internetový rockový magazin

Hudba, kino a sport pro celou rodinu – startuje letní festival ČEZfest

Text: Nikola Páleníčková

V květnu startuje rodinný festival ČEZfest, který zve na skvělou českou hudbu, filmové projekce a nabízí letos nově i pestré sportovní vyžití. Festival navštíví města Plzeň, Chomutov, Hradec Králové, Třebíč, Hodonín a České Budějovice. Na třídenních akcích můžete ulovit podpis Jaromíra Jágra nebo Lucie Výborné, vyzkoušíte si poměřit s ostatními své síly v košíkové, florbalu nebo ušlapat kilometry pro dobrou věc na akci Oranžové kolo. Užijete si skvělé koncerty TATA BOJS, EWY FARNE, MIG 21, ANETY LANGEROVÉ, TOMÁŠE KLUSE, MONKEY BUSINESS či MŇÁGY A ŽĎORP. Kapely z regionů se mohou předvést v soutěži Zapínač. Festival je pro všechny zdarma díky generálnímu partnerovi Skupině ČEZ.

„Festivalem chceme podpořit aktivní trávení volného času v regionech. Trochu zpestřit zajímavou kulturně-sportovní akcí život ve městech, kde třeba není během letní sezony tolik možností. Letos jedeme s heslem ‘Zapni s námi své město‘, ale také svaly, protože máme pro děti a dospělé navíc sportovní program. Těšíme se, že si všichni ty tři dny s námi užijí,“ zve na festival organizátor Robin Fritzen.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na rodinnou atmosféru plnou příjemných zážitků, dobrého jídla i pití. Čtvrteční letní kina se odehrají ve spolupráci s karlovarským filmovým festivalem – návštěvníci si budou moci odpočinout u slavných filmů pod letní oblohou. Naopak sportovní soboty přinesou trochu adrenalinu – ranní běh, dopolední i odpolední turnaje v basketu a florbalu. Kdo bude chtít, může změřit rychlost svého odpalu na baseballovém odpališti. Do sportovních aktivit se zapojí také regionální sportovní kluby, které připraví mnoho dalších aktivit.

Pro děti bude v rámci festivalu připravena LEGO zóna. Všichni si budou moci zašlapat na charitativním oranžovém kole Nadace ČEZ či vyzkoušet sportovní aktivity pro děti pod vedením sportovního partnera Decathlon.

Tradičním vrcholem všech akcí jsou skvělé hudební koncerty českých kapel, zpěváků a zpěvaček. Letos se do festivalu zapojili Tata Bojs, Ewa Farna, MIG 21, Aneta Langerová, Tomáš Klus, Monkey Business, Mňága a Žďorp, ale také SEBASTIAN a XINDL X.

Novinkou je soutěž Zapínač pro začínající regionální kapely. „Vítězové regionálních kol získají poukaz na nákup hudebního vybavení a budou si moci zahrát na pódiu vedle zavedených hvězd. Ale vítěz republikového kola má možnost vyhrát i nějaký čas v nahrávacím studiu nebo smlouvu s promotérem, takže zveme všechny odvážlivce, ať se zapojí,“ komentuje soutěž Robin Fritzen. Více informací o soutěži najdete na www.cezfest.cz.

Festivalové zastávky ČEZfestu 2024:
30. 05.–01. 06. – Plzeň
13.–15. 06. – Chomutov
29.–31. 08. – Hradec Králové
05.–07. 09. – Třebíč
12.–14. 09. – Hodonín
19.–21. 09. – České Budějovice


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1635

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *