RockShock

Internetový rockový magazin

Metalové legendy v čele s Kreysonem otevřely v Hodkovicích festivalovou sezonu

11. května 2024, Hodkovice, Koupaliště Hodkovice

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Koupaliště Hodkovice nad Mohelkou je tradiční místo pro pořádání koncertů agenturou Faking Bookings. Jako první se představila pražská kapela NASTY RATZ, hrající melodický hard rock. Kapela není žádným nováčkem, pro tuto agenturu koncertovala například ve Velkých Hamrech na Open Air Festu. Tato kapela koncertuje především v zahraničí a zahrála si i s takovými legendami, jako jsou Adam Bomb (USA), Crazy Lixx (SWE), Sister (SWE), Tigertailz (UK), The Las Vegas (USA), BlackRain (FRA) nebo Bai Bang (SWE). Po krátké přestávce si odehrála svůj set místní jablonecká revivalová kapela SARAH. Tato kapela hraje skladby všech metalových světových legend, za všechny např. Judas Priest.

Dalším, již tradičním hostem byla jihlavská kapela HAIRY GROUPIES. Kapela hraje vlastní tvorbu, zpívá v angličtině a je pověstná svojí stylovou image. Při koncertu používají pyroefekty a kapela nechybí ani na zvučných festivalech. Po krátké přestávce již na pódium nastoupil obrozený legendární MOTORBAND v čele s Liborem ‘Máčou‘ Matejčikem. Kapela nedávno prošla obrozením, za mikrofon nastoupil známý zpěvák Petr Kutheil, který účinkoval například v Bohemian Metal Rhapsody, RockOpeře Praha, Kutheil Bandu aj. Jako záskok za nového bubeníka se představil skvělý Roman Haase, známý především z účinkování u Aleše Brichty. Motorband zahráli jak starší skladby, tak i ty z novější éry a excelovali úplně novou peckou Ďábel mě svádí.

Po krátké přestávce se představil headliner večera, kapela KREYSON s Láďou Křížkem. Po drobných peripetiích se zvukem se rozjela úspěšná show. Největší úspěch tradičně sklidil Zlatej chlapec. No škoda, že se nehrála moje oblíbená Vzdálená, na to se ptalo i více lidí. Pokud by si někdo chtěl vychutnat Vzdálenou, tak musí navštívit některý Láďův akustický koncert, kde je skladba zařazena do setlistu. Po skončení koncertu proběhla afterparty, kterou vedl DJ MICHAL TŮMA. Občerstvení bylo ve vynikající kvalitě, k dispozici několik druhů klobás, pizza, stripsy v housce a mnoho druhů nápojů.

Další koncert v Hodkovicích bude legendární Turbo dne 14. 6. (FB událost)


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2169

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *