RockShock

Internetový rockový magazin

Wohnout natočili nový videoklip s Jiřím Suchým

Text: Zdena Selingerová

Kapela WOHNOUT vydala v srpnu nové album, které řádně pokřtila na pražském koncertě na Štvanici. Nyní vyhlásila termíny podzimní štace k této desce a přidává nový videoklip, který natočila v divadle Semafor a kde si zahrál Jiří Suchý, který shodou okolností v den dokončení videoklipu oslavil devadesáté narozeniny.

„Postesk jsem napsal pro pana Jiřího Suchého už dříve, v době naší společné výstavy grafik. Písnička je lehce šansonová, vyprávěcí, a tak nějak psaná k divadlu, tím tedy hodně vzdálená od naší wohnoutí tvorby. Přesto si nějakou náhodou na desce našla místo,“ uvádí vznik písně Honza Homola.

Netradiční styl a píseň vyžadovaly maskérské práce, aby Honza v klipu zestárl alespoň o třicet let. Režie, kamery i scénáře se ujal opět Michal Skořepa, pro kterého to bylo již šesté natáčení videoklipu s Wohnouty.

„Za tu dobu, co spolupracujeme, se mi zdá, že Honza dost zestárnul… I pan Suchý proti němu vypadá jako mladík… Tak jsem mu vymyslel klip s hezkými děvčaty, aby trochu pookřál,“ vtipkuje Skořepa.

Klip se natáčel v divadle Semafor. „Za obrovskou čest považujeme to, že nám v něm pan Suchý zahrál osobně, a dokonce nám půjčil svou domovskou scénu. Musím říci, že i ve svém úctyhodném věku na place sršel energií a humorem,“ dodává Honza.

Wohnouti si po letní sezoně dávají od hraní momentálně měsíc pauzu. Po ní zahájí v listopadu první část turné k ještě čerstvému albu HUH!

Přehled zastávek turné:
05. 11. – Čelákovice, KD
06. 11. – Jičín, Masarykovo divadlo
12. 11. – Uherské Hradiště, klub Mir
13. 11. – Brno, SONO
19. 11. – Litvínov, ATTIC music club
20. 11. – Pardubice, ABC klub
26. 11. – Havlíčkův Brod, KD Ostrov
27. 11. – Sušice, Sokolovna
03. 12. – Tábor, Milenium
04. 12. – Karlovy Vary, Lidový dům Stará Role

Související odkazy:
www.wohnout.cz
www.facebook.com/wohnouti
www.instagram.com/WOHNOUTMUSIC


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 542

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *