RockShock

Internetový rockový magazin

Držitel Ceny Anděl Michal Pavlíček zahraje v Šumperku pod širým nebem

Text: Michaela Horáková

Dům kultury Šumperk chystá na srpen další sérii venkovních koncertů v Pavlínině dvoře. Konkrétně na čtvrtek 5. srpna přijal pozvání do Šumperka držitel Ceny Anděl za celoživotní tvorbu MICHAL PAVLÍČEK.

„Během hvězdného rockového večera uslyšíte v podání prvotřídního instrumentálního seskupení pestrý repertoár pocházející z Pavlíčkovy dílny doplněný o novinky z posledního alba Pošli to tam. Jde o skladby rychlé a dynamické, přemýšlivé a tajemné, odlehčené i provokativní. Vystoupení pod širým nebem bude lahůdkou pro opravdové hudební gurmány,“ uvádí produkční Domu kultury Michaela Horáková.

Společně s Michalem Pavlíčkem se publiku představí jedinečné Trio, které tvoří bubeník Michal Daněk (Kreyson), baskytarista Martin Ivan (Precedens, Kamil Střihavka, Krucipüsk) a klávesista Michal Nejtek (AGON Orchestra, David Koller Band).

Legendární rockový kytarista Michal Pavlíček složil celou řadu melodicky působivých balad, rockových opusů, dále symfonickou a scénickou hudbu se zcela původním rukopisem. Díky tomu je vyhledávaným producentem i mentorem pro mladé hudebníky. Jeho neskonalý talent navíc podtrhuje i řada vítězství a ocenění v odborných anketách. Je totiž nejen držitelem Ceny Anděl, ale také získal několik nominací na cenu Grammy.

Právem je pokládán za výraznou osobnost české i zahraniční hudební scény. Zkomponoval hudbu také k řadě televizních inscenací, celovečerních filmů, seriálů, divadelních představení a muzikálů. Širší veřejnosti je známý především svým působením v Pražském výběru či ve skupině Stromboli, kde představil i svou snivější tvář.

Koncert Michala Pavlíčka a Tria se koná ve čtvrtek 5. srpna od sedmi večer v areálu šumperského Pavlínina dvora. Vstupné v předprodeji je 350 korun, v den akce poskočí na 400 korun.

Více informací a online rezervace vstupenek na www.dksumperk.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 495

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *