RockShock

Internetový rockový magazin

Mladá ostravská skupina Zostra chytila Druhý dech

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Ačkoliv mají ostravští rockeři ZOSTRA na chytání druhého dechu ještě dost času – ostatně na světě jsou teprve od roku 2015 –, byli podobně jako jiné kapely poněkud zabrzděni koronavirovou krizí. Koncertní pauzírování ale využili beze zbytku a jejich ‘nadechnutí‘ v podobě nového alba Druhý dech přišlo ve chvíli, kdy se snad již brzy dočkají nových koncertních zážitků.

Spolu s novým albem, které je zároveň následovníkem debutu V zajetí osudu z roku 2018 a EP Aurora vydaného o dva roky později, vypustili Zostra do světa i nový videoklip ke skladbě Stejné už to nebude. Zde se pěvecky i herecky představila zpěvačka Johanka z kapely Copycats, jinak manažerka ostravské punkové legendy Degradace, jejíž frontman Rudee si v klipu rovněž zahrál. V hraných scénách se objevil i samotný baskytarista a zpěvák Jakub Matiko. Spolu s ostatními členy kapely – Tomáš Vala (kytara), Karel Antošík (kytara), Vít Machara (bicí) – se pak v klipu představil i na pódiu takřka domovského ostravského klubu Barrák.

Dvanáctka nových skladeb se pohybuje v žánrově poměrně širokém rockovém spektru. Prim zde hraje zejména hodně svižný punkový základ, na který kapela vrství prvky post-hardcoru, moderního pop-rocku, rock’n’rollu, funk rocku, metalu, dokonce se zde objevují i nečekané prvky rapu. Z bohatého menu si zde vybere snad každý, ale nejvíce si určitě pošmáknou posluchači s otevřenějším hudebním obzorem.

Mix a mastering svěřili Zostra do rukou vyhlášeného hranického studia Bamb Jack, respektive jednoho ze členů jeho týmu Richarda Gajdy, jinak frontmana skupin Newspeak a Eastside Dicision. Na samotné album Druhý dech přispěl i sólem v jedné z nejnašlapanějších skladeb s názvem Kapitán. Všechny nové skladby si nejen příznivci kapely mohou poslechnout třeba na YouTube nebo Bandzone profilu kapely.

Související odkazy:
www.zostra.webnode.cz
www.bandzone.cz/zostra2015
www.youtube.com/channel/UC9mhu5AIzafmMbGNikWgZGQ
www.instagram.com/zostra_rock
www.facebook.com/kapelazostra


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 491

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *