RockShock

Internetový rockový magazin

První část charitativního projektu Metal dětem! míří do finále

Text: Hanka Bukáčková
Foto: Sonya Son

V půlce března spustila nu-metalová legenda COCOTTE MINUTE první charitativní várku speciálně vydaného merchandisingu Metal dětem! Jedná se o ojedinělý projekt na české scéně. Kapela už měla dost láteření nad neměnící se covidovou situací a bezvýchodnou cestou pro českou kulturu. Chtěla udělat něco smysluplného, co pomůže na správném místě. Název kampaně vzešel z dnes již zlidovělé kapelní hlášky a ta způsobila takový ohlas, že se merch rozprodal okamžitě, a dokonce se přidávaly dva dotisky.

Prvotní nápad prodat jednu várku charitativního merche Metal dětem!, jejíž výrobu jsme ze svýho zaplatili, se v dobrým slova smyslu zvrhnul v další dva dotisky, živej stream a nakonec v celonárodní sbírku. Velkej příběh. A vy ho píšete s námi,“ odtajňoval původní nitky projektu frotman Zeller, strůjce myšlenky.

Kampaň rázem přerostla původní rozměry a rozšířila se na celonárodní sbírku za podpory dárcovské platformy Znesnáze21. Tu můžete ještě do konce května podpořit finančním darem na www.znesnaze21.cz/sbirka/metal-detem-20. Cílem sbírky je za 66,6 dní vybrat 333 333 korun. Cifry jsou symbolické, až ďábelské. Prvotní přání získat pěticifernou částku se naplnilo. Zbývá ještě několik tisíc, aby došlo ke splnění zamýšlené vize. Výtěžek poputuje na pomoc samoživitelům, které nejvíce zasáhla covidová situace. Velké díky všem, kteří podpořili dobrou věc.

Související odkazy:
www.metaldetem.cz
www.cocotteminute.org
www.facebook.com/CocotteMinuteBand
www.instagram.com/cocotteminute


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1269

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *