RockShock

Internetový rockový magazin

Kapela Citron to parádně rozjela v Říčanech

11. listopadu 2022, Říčany, Kulturní centrum Labuť

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Čtvrtou zastávkou parádně rozjetého turné legendární kapely Citron s názvem Supi se slétají tour 2022 se v pátek 11. listopadu 2022 stalo Kulturní centrum Labuť v Říčanech. A ocelová srdce fanoušků bila na poplach. Do nejvýznamnějšího centra kulturního dění tohoto regionu se sjížděli fanoušci z blízkého i dalekého okolí, aby mohli naživo slyšet parádní muziku a nezaměnitelný zpěv Ládi Křížka a Tanji. Jako speciální host se v Říčanech představila rock/metalová kapela Free Fall.

A jako první vystoupili od 20.00 hodin právě FREE FALL z Uherského Hradiště. Po několika personálních výměnách je kapela stabilní a představuje své nejnovější pecky na mnoha koncertech po celé republice. S Citronem už jednou na turné byli, a to v roce 2015, a tak si po sedmi letech část turné zopakují. Kluci hrají směs popu, rocku a metalu. Fanoušky přivítali peckou Trinity, nechyběla ani Bezbranná, Poutníkův příběh nebo Obrazy. Mě osobně nejvíce oslovil song Kořist, který byl velmi rytmický a měl šťávu.

Po nezbytné úpravě pódia zazněly první tóny intra a fanoušci se konečně dočkali tolik očekávaného koncertu kapely CITRON. Láďa Křížek do nás pral jeden hit za druhým, a že jich má kapela od 80. let požehnaně. Atmosféra v KC Labuť byla skvělá, fanoušci si naplno užívali tento nezapomenutelný večer. A byl to pořádný nářez plný největších pecek, jako byla Hodina dvanáctá, Supi se slétají, Radegast… U megahitu Setkání s Radochem vyšvihl virtuos Pavel Hanus parádní kytarové sólo. Samozřejmě nemohla chybět metalová dračice Tanja, která zazpívala kratší set parádních songů. Její pecka Nad hlavou létá rokenrol nezůstala bez odezvy, většina fanoušků zpívala s ní. Vzpomněla také na Radima Pařízka, který pro ni napsal skvělý hit Ďáblem posedlá. Také pochopitelně došlo na společné duety. Songy Schoulená, Máme ruce nad hlavou, ty jsou jedním slovem bombastické. Celý koncert byl zakončený hitem Ocelové srdce.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1204

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *