RockShock

Internetový rockový magazin

Motorband a GATE Crasher odstartovali v Libotenicích TOTO tour 2022

14. října 2022, Libotenice u Litoměřic, KD

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 14. října odstartovalo dlouho očekávané turné kapel Motoroband a GATE Crasher nazvané TOTO tour 2022. Turné má celkem deset zastávek v Čechách a na Moravě, první zastávka byla v kulturním domě v Libotenicích nedaleko Litoměřic. A historicky první společný koncert těchto dvou skvělých kapel jsme nemohli vynechat.

Ve 20.15 hodin na pódium naskočila kapela GATE CRASHER, která má na kontě již pět velmi úspěšných studiových alb a jedno výběrové album 10 let. Pravidelně ji můžete potkat na velkých letních festivalech nebo jako hosta známých rockových skupin. Kapela nastoupila v plné síle, zápal a nadšení z ní přímo sálaly. Celý koncertní set provázely parádní kytarové riffy a skvělé bicí. Velký aplaus sklidil i baskytarista Michal Macek s peckou Laaaska, která je parádní. Ostatní hity měl v režii Ondra Novák s podporou celé kapely. Fanoušci tak mohli slyšet Mrazení, Desetkrát, Čas se začít bát, Vzpomínky… Také zazněl megahit Past, ke kterému byl natočen špičkový animovaný klip, který je velmi zdařilý a stoprocentně stojí za zhlédnutí. Letos kapela vydala tři nové singly – Těžkej svět, Předsevzetí a Jako vlci – všechny dnes fanoušci slyšeli naživo a jsou vážně skvělé.

Následovala rychlá úprava pódia a krátce před 22. hodinou vlétla na pódium legenda metalové muziky, kapela MOTORBAND, v čele s bijícím srdcem kapely Liborem ‘Máčou‘ Matejčíkem. Fanoušci kapelu přivítali potleskem, všichni byli natěšení na první koncert TOTO tour. Před pódiem jich bylo plno, netrpělivě očekávali začátek koncertu této legendární kapely. Zpěvák Láďa Korbel přišel nalíčený přímo ďábelsky, dnes měl totiž muzikálové představení v divadle Na Maninách, kde ztvárnil Mefistofela. Dnešní set obsahoval jak starší hitovky, tak i novější pecky z alba Černá & bílá. Nechyběly pecky Co víc si přát, Pravda nebo lež, Kde byl bůh, Tvý oči lžou ani nový pilotní song Pátej z nově připravovaného alba. Videoklip Pátej se stal nejúspěšnějším klipem v historii kapely. Během tří týdnů má na svém kontě více než 50 tisíc zhlédnutí. U megapecky Krejčí a Jean Marais vyšvihl ‘Máča‘ nádherné kytarové sólo, které bylo skutečně geniální. Závěr patřil starému songu Máš všechno all right, kterým se Motorband s fanoušky rozloučili.

Byl to vydařený večer plný dynamické rockové hudby, podpořený skvělým zpěvem. Fanoušci se po celou dobu skvěle bavili a vytvořili báječnou koncertní atmosféru.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2120

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *