RockShock

Internetový rockový magazin

Horkýže Slíže ovládli čelákovický kulturák

1. října 2022, Čelákovice, KD

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 1. října 2022 se konal koncert oblíbené slovenské kapely HORKÝŽE SLÍŽE založené v roce 1992. Punkrocková čtveřice má za tu dobu na svědomí přes desítku alb, z nichž dvě dosáhla na platinu, stejně jako hity A ja sprostá nebo Nazdar!!! Před rokem kapela vydala pokračování alba z roku 2003, a to Alibaba a 40 krátkych songov 2.

Cestou k čelákovickému kulturnímu domu jsme potkávali větší i menší skupinky fanoušků, většinou v tričkách Horkýže Slíže, takže bylo víceméně jasné, že tento koncert bude opět velkou událostí. V kulturáku již bylo vše nachystané, stánek s merchem byl v obležení a všichni netrpělivě očekávali, až koncert Horkýže Slíže začne.

Krátce po 20. hodině vypuklo pravé šílenství. S fanoušky se pozdravil frontman kapely Peter Hrivňák alias Kuko v boxerských rukavicích peckou Maštaľ, která sklidila, ostatně jako pokaždé, bouřlivý potlesk. Osmdesátiminutový setlist byl nabitý parádní hudbou se skvělými texty, namátkou jen vzpomenu na megapecky Silný refrén, Logická hádanka, L&G Song, Telegram, Mám v p… na lehátku, A ja sprostá. Došlo i na song, který už hodně dlouho nehráli – Ukaž tu tvoju ZOO. Sál byl zcela zaplněný fanoušky, u pódia se pogovalo, všichni si koncert naplno užívali. Kuko poděkoval fanouškům za to, že si přišli užít koncert naživo a také za vytvoření pekelné atmosféry. Na závěr se kapela rozloučila hitovkou Malá Žužu a ještě dlouhou dobu po děkovačce se ozývalo skandování „Horkýže, Horkýže, Horkýže!“.

Co říct na závěr? Opět skvělý koncert, Kuko se ani na chvilku nezastavil a celá kapela bavila fanoušky od začátku až do konce. Jediným mráčkem bylo zvládnutí občerstvení. Lidé čekali 30 minut i více ve frontě na láhev nealka nebo na pivo, což mně připadalo dost dlouho. Jinak to byl parádní zážitek.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2141

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *