RockShock

Internetový rockový magazin

Niakara chystá historicky první koncerty na Moravě, podpoří ji Ingott

Text: Niakara
Foto: archiv skupin

NIAKARA se na své Tour Na rozjezd 2024 konečně přesouvá na Moravu. Zkušené pětici muzikantů pod vedením Zdeňka Kuba (ex-Arakain) otevře svou náruč Haná a Slovácko. Spolu s nimi vystoupí téměř místní kolegové INGOTT, na jedné štaci také kapela ARTHEMION.

Metalová kapela Niakara přijíždí na Moravu, a to rovnou na dva koncerty. V rámci své Tour Na rozjezd zahraje 10. května v Kojetíně a 11. května v Bojkovicích. Jedná se o historicky první moravské koncerty kapely založené začátkem loňského roku, ovšem postavené na velmi solidních základech a dlouholetých zkušenostech. Niakaru založil baskytarista Zdeněk Kub (ex-Arakain) jako svůj autorský projekt, který dává nový pódiový život jeho skladbám za více než 35 let jeho úspěšné hudební dráhy. Spolu s ním v kapele působí další zajímavá jména české a slovenské hudební scény: zpěvák Mayo Petranin (Symphonity), kytaristé Petr Voháňka (Dirty Game) a Martin Pavlíček (Not Perfect) a bubeník Pavel Kubát (ex-Root). Na jaře 2023 vydali nový singl Zlatá generace, na cestě je dalších pár novinek. V setlistu určitě zazní klasiky jako Černý koně, Šér Chán či Jesus Business, ale i dlouho či nikdy nehrané skladby jako Šeherezád II nebo Půlnoční Hollywood.

Niakaru podpoří moravští Ingott, jejichž hnacím motorem a autorem skladeb je kytarista Jura Šperl (ex-Citron, Limetall). Přímočarý rock s texty ze života, jaký je, prosáklý věčným tématem žen milovaných i pokušitelek, písně nemálo okořeněné Jurovým smyslem pro humor – to je Ingott. Kapela bude mít výhodu téměř domácího prostředí a publika.

V Kojetíně také vystoupí melodicmetaloví Arthemion, kteří se naopak vydají na dlouhou cestu z Písku, aby dobývali i odlehlejší končiny naší země. Jejich moderní metal s ženským i mužským zpěvem i growlem si určitě získá příznivce i na Moravě.

Moravské zastávky turné mají výhodnou polohu: do Kojetína se sjedou fanoušci od Otrokovic přes Kroměříž po Olomouc, Bojkovice zase potěšily Uherskobrodsko a Uherskohradišťsko. Přijďte se také bavit, poslouchat poctivou metalovou a rockovou muziku, a v neposlední řadě se setkat s přáteli.

Související odkazy:
Niakara
www.niakara.cz
www.facebook.com/niakara.official
www.instagram.com/niakara.official
www.youtube.com/@niakara.official
Zlatá generacewww.youtube.com
Kruhy v obilíwww.youtube.com

Ingott
www.ingott.cz
www.facebook.com/ingott
Commandowww.youtube.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 612

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *