RockShock

Internetový rockový magazin

Protheus exceloval v Pěnčíně

30. září 2022, Pěnčín, KD

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 30. září nastal den s velkým ‘D‘. Dlouho očekávané turné geniálního textaře a frontmana kapely Dymytry – Jana ‘Prothea‘ Macků alias Strejdy Protha je tady! Tak tedy vítejte – Závislosti tour 2022 právě začíná. První zastávkou byl Kulturní dům v Pěnčíně, který se nachází v jižní části Liberecka, na rozhraní Českého ráje a Podještědí.

V 18.00 hodin se otevřely dveře do sálu, který se začal postupně zaplňovat. Jak se blížila 19. hodina, fanoušci se začali scházet u připravených stolů, kde se konala od 19.30 hodin avizovaná autogramiáda. A opravdu, věčně usměvavý Protheus i kluci z jeho doprovodné kapely se ochotně všem podepisovali a fotografovali se s nimi; a že to byl pořádný zástup fanoušků.

Speciálním hostem celého turné je pražská kapela LOCO LOCO, která hraje od roku 2011 a má za sebou pěknou řádku úspěšných vystoupení, tři alba a spoustu videoklipů. Kapela usilovně pracuje na novém albu, které by mělo spatřit světlo světa příští rok. Okolo 20.30 hodin spustila skupina svoji show, která přilákala stále přicházející fanoušky k pódiu. A kluci začali hned zostra, prali do fanoušků jednu pecku za druhou. Mezi jinými zazněly songy Chci to všechno, Slova lžou, Tak počítej! Zazněla také horká novinka, premiérově si fanoušci mohli poslechnout pecku Králíci. Velmi zdařilá je vypůjčená a předělaná hitovka On-line od kapely Jaksi Taksi; je pomalejší a lehce depresivnější.

Po nezbytné úpravě pódia zaznělo poděkování všem sponzorům a partnerům Závislosti tour 2022. Poté za bouřlivého potlesku začal dlouho očekávaný koncert, na který jsme byli všichni hrozně moc natěšení. Jako první byla část megahitu Závislosti, po které následovala Strážná věž, kterou odzpívali fanoušci společně s PROTHEEM. Celý koncert měl šťávu, Strejda Proth sálal energií a posílal ji mezi lidi, kteří mu ji vraceli zpět. Po celou dobu fungovala tahle chemie a můžu s čistým svědomím napsat, že něco tak úžasného jsem už dlouho neviděla. Všichni byli uchváceni výkonem nejen zpěváka, ale i skvělé kapely, složené ze samých špičkových muzikantů: bicí – Domino Reissaus, baskytara – Dave Csenge, kytary – Miloš Knopp a Filip Litera.

Proto není divu, že během vystoupení byl prostor pro sóla na jednotlivé nástroje a byl to nezapomenutelný zážitek. Pochopitelně základem setlistu byly pecky, které jsou součástí alba Závislosti. Proth je zpět, Poločas, Závislosti, Jsme pořád tady – to je jen malý výčet skvělých songů, které jsme mohli slyšet a taky si je na plné pecky zazpívat. Nedá se úplně popsat atmosféra, která v Pěnčíně panovala, to se zkrátka musí zažít!


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 4879

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *