RockShock

Internetový rockový magazin

RockOpera Praha – Romeo & Julie

1. května 2022, Praha, RockOpera Praha

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V neděli 1. května uvedla RockOpera Praha představení Romeo & Julie. RockOpera Praha se zaměřuje na autorské rockové opery. Začátek představení byl stanoven na 16. hodinu a minimálně 30 minut před začátkem bylo foyer úplně plné natěšených návštěvníků, kteří stále sledovali hodinky a netrpělivě očekávali zvuk zvonku, který avizoval blížící se začátek představení.

Romeo & Julie je rocková opera autorů Milana Steigerwalda, skladatele a klávesisty, a Pavly Forest, zpěvačky a autorky libret. Opera je inspirovaná nejznámějším milostným příběhem všech dob a premiéru měla v listopadu 2013. Jedná se o rockové zpracování tragédie W. Shakespeara.

Děj se odehrává ve Veroně, kde žijí dva znepřátelené rody – Montekové a Kapuleti. Ve Veroně vládne vévoda Eskalus, který zneužívá nepřátelství obou rodů k vlastnímu prospěchu. Na každoročně pořádaném plese na sebe narazí Romeo z rodu Monteků a Julie z rodu Kapuletů a okamžitě se do sebe zamilují.

Vystoupení bylo plné pěveckých i akrobatických výkonů, podpořených skvělou choreografií a kostýmy. V roli Romea se představil Honza Tláskal a v roli Julie Beego Shea Hebert. Vévodu Eskala si s chutí zahrál Tadeáš Rock, v roli chůvy byla skvělá Pavla Forest. V roli vévodova bratra, hraběte Parise, se blýsknul Viktor Dyk. Tyto skvělé výkony ocenili návštěvníci vždy bouřlivým potleskem.

Nakonec se rozloučili a představili všichni dnešní účinkující. Úplný závěr patřil přídavku v podání Beego Shea Hebert (Julie) – Malá holka. Nádherný, procítěný song, měla jsem úplně husinu. Musím konstatovat, že rocková opera Romeo & Julie mě zcela dostala, byl to úžasný hudební i divadelní zážitek od začátku do konce. Smekám před autory i účinkujícími.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2155

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *