RockShock

Internetový rockový magazin

Alkehol oslavil v Lucerně 30 let

6. května 2022, Praha, Palác Lucerna

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

V pátek 6. května se konal v Paláci Lucerna již několikrát překládaný koncert ke 30. výročí existence kapely ALKEHOL. A RockShock u takto důležité události nemohl chybět. Musím říci, že tato akce přilákala obrovské množství fanoušků. Koncert byl výjimečný nejenom z důvodu, že se konal v těchto nádherných prostorách, ale i z důvodu délky koncertu; na setlistu bylo úžasných 37 skladeb.

Začátek koncertu začal tradiční Hospodo, nalejvej… A potom už kluci začali chrlit jednu pecku za druhou. Asi přibližně v třetině koncertu došlo k předání Zlaté desky za album Sudová přitažlivost, což si myslím, že je naprosto zasloužené, protože toto CD je asi to nejlepší, co kdy kluci vyprodukovali. Z těch starších pecek, co zazněly, mi kluci udělali radost například songem Až se vrátím, a samozřejmě zazněly i klasiky, jako například Travičko zelená, Buráky, Rockeři, Nechte vlajky vlát a další a další.

Asi ve dvou třetinách koncertního setu kluci pokřtili své nové CD Haleluja. No a samozřejmě se toho zmocnili po svém, po alkeholácku, tedy kvalitním rumem Republica. A tak tedy přejeme klukům, ať se jejich nové CD prodává minimálně stejně dobře jako to předchozí, už jenom proto, že si na křtu dali takto záležet. Z nového CD zazněla například skladba Láhev svou si dám. I přesto, že byl tento koncert o mnoho delší než obvyklý set, rychle utekl. Na konci zazněly tři přídavky. Partnery koncertu byly Ochranný svaz autorský (OSA), Radio BEAT a Rock Rádio. A tak se tedy těším, až pojedu do práce a pustím si v autě rádio, že můj oblíbený moderátor Tomáš Kraus z Rock Rádia bude některou z nových pecek pouštět.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2433

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *