RockShock

Internetový rockový magazin

V Parkhotelu Smržovka burácel metal v rámci Winter DanGar Six Festu

5. března 2022, Smržovka, Parkhotel Smržovka

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 5. března 2022 se konal v Parkhotelu Smržovka druhý ročník metalového festivalu Winter DanGar Six Fest, který se měl původně konat již v prosinci. Hned při příchodu bylo více než jasné, že si tuto výjimečnou událost nenechají ujít mnozí metaloví nadšenci. Dnešního festivalu se zúčastnila metalová legenda Titanic, dále pořádající DanGar Six, RAiN a Dysangelium.

První vystoupila deathmetalová kapela DYSANGELIUM. Kluci do toho šli hned od začátku naplno a pod pódiem to celkem vřelo. Setlist se skládal jak ze starších kousků, kam patřila třeba hitovka Liar, ale zazněly i pecky ze zatím posledního alba z roku 2019 Mohamord – to byl poctivý death metal té nejvyšší kvality.

Krátce po 19. hodině to začalo pořádně vřít, neboť na pódiu se ukázala domácí a pořádající kapela DANGAR SIX, která se do toho od začátku také pořádně opřela. Její repertoár se skládal ze směsice starších pecek i těch nejnovějších z alba Temná doba z roku 2021. Za skvělou pecku osobně považuji píseň Benjamin Button, dále hitovku Slib převozníka, ke které byl natočený parádní videoklip. Během koncertu nechyběly ohňové efekty a celé vystoupení DanGar Six frontman kapely uzavřel slovy: „Metal s vámi.“

Zlatým hřebem dnešní akce bylo vystoupení legendární brněnské heavymetalové kapely TITANIC. V loňském roce vydala skupina sedmé řadové album s názvem ON, ze kterého dnes hrála několik skladeb. Nálada v Parkhotelu byla skvělá, fanoušci si vychutnávali každou pecku této legendární kapely. A není se čemu divit – úžasná muzika Titaniku, protkaná kytarovými a bubenickými sóly od špičkových muzikantů, nezaměnitelný hlas Zdeňka Černého, to byl nezapomenutelný zážitek. Devadesátiminutový koncert byl de facto průřezem jejich tvorbou od roku 1985, nemá smysl vyzdvihovat jednotlivé pecky, protože tvorba Titaniku představuje jeden hit vedle druhého.

Celý Winter DanGar Six Fest Vol. II zakončila crossover/rocková kapela RAIN v čele s Honzou Kvapilem. Kluci z RAiNu připravují nové album, ze kterého jsme dnes slyšeli pecku Propast a hitovku Příliš mnoho všeho, na kterou byl natočený parádní videoklip. Večer hrozně rychle utekl a na závěr, jako téměř pokaždé, zazpíval kytarista Filip Čáp cover Amadeus.

Co říct závěrem? Druhý ročník zimní verze festivalu se vydařil na výbornou, všichni odcházeli ze Smržovky nadmíru spokojení.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1740

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *