RockShock

Internetový rockový magazin

Supi se slétají Tour míří do finále

3. prosince 2021, Havlíčkův Brod, KD Ostrov

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Podzimní turné legendární kapely Citron s názvem Supi se slétají Tour 2021 pomalu, ale jistě míří do finále a předposlední zastávkou parádně rozjeté šňůry byl v pátek 3. prosince Kulturní dům Ostrov v Havlíčkově Brodě. Do poslední chvíle jsme se báli, že se koncert neuskuteční, neboť v současné době pořadatelé ruší jeden koncert za druhým. O to větší bylo naše nadšení, že koncert se uskutečnil. V předsálí kulturního domu byla velká a prostorná šatna, kde si návštěvníci mohli odložit bundy a kabáty, a v sále byly připravené stoly a židle pro fanoušky.

Hostem byla opět slovenská symphonicmetalová kapela SYMFOBIA, dnes ochuzená o zpěvačku Dominiku Hodáňovou, která z důvodu nemoci nemohla přijet. Erika Strečková zpívala i bez své parťačky famózně; kdo slyšel Symfobii poprvé, ani nepoznal, že kapela nebyla v Havlíčkově Brodě kompletní. Fanoušci si koncert užívali tak, jak jsme u Symfobie zvyklí, byla to bombastická show v krásných kostýmech, plná kytarových riffů a symfonického metalu. Setlist obsahoval ty největší pecky z alb The Smog Of Tomorrow a Way Of The Queen.

Krátce po 21. hodině zazněly první tóny intra a fanoušci mohli přivítat českou metalovou legendu, kapelu CITRON, v čele s Láďou Křížkem. První pecka téměř dvouhodinového koncertu byla Hon na bluda, po které následovala smršť toho nejlepšího z repertoáru legendární skupiny. Atmosféra v kulturáku byla skvělá, fanoušci si naplno užívali tento nezapomenutelný večer, přestože se nezvykle sedělo u stolů. A byl to pořádný nářez. Kromě největších pecek, jako byly Hodina dvanáctá, Supi se slétají, Setkání s Radochem, Hraběnky a hrabata, zařadila kapela také sestřih starých megahitů, které věnovala všem, kteří v Citronu hráli a zpívali, zejména Radimovi Pařízkovi a Standovi Hranickému.

Parádní byla také unplugged pasáž, ve které kapelu doprovodilo violoncellové duo. Celé vystoupení, ve kterém pochopitelně nemohla chybět metalová dračice Tanja, která se s Láďou střídala ve zpěvu, bylo opravdu skvělé. Její pecky Nad hlavou létá rokenrol i Ďáblem posedlá jsou úžasné a spousta fanoušků je zpívala s Tanjou. Také pochopitelně došlo na společné duety – Schoulená, Máme ruce nad hlavou, ty byly jedním slovem famózní. Na závěr Láďa Křížek poděkoval pořadatelům, technikům, zvukařům a v neposlední řadě fanouškům a zároveň všem popřál za celou kapelu krásné Vánoce a spoustu úsměvů. Celý koncert byl zakončený megahitem Ocelové srdce.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1221

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *