RockShock

Internetový rockový magazin

Harlej velkolepě oslavili 25 let ve Foru Karlín

13. listopadu 2021, Praha, Forum Karlín

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 13. listopadu 2021 se konal výroční koncert kapely Harlej v jedinečné industriální budově Forum Karlín, která je vyhlášená skvělou akustikou, moderním závěsným systémem a unikátní technologií. Na místo jsme dorazili krátce před 18. hodinou, a už zdálky byla vidět fronta fanoušků, kteří čekali na otevření. Sál se velice rychle zaplňoval lidmi, kteří se na tuto několikrát odloženou událost sjeli z celé republiky.

V 19.30 hodin vystoupila pop-punková kapela JAKSI TAKSI, která ihned zaujala všechny fanoušky. Jejich pecky OffLine, Egoland, Zachovejte paniku!, Nebudu pít alkohol jsou parádní a lidi se u nich skvěle bavili. I na jednotlivých členech kapely bylo vidět, že si koncert pořádně užívají, jejich pohyb po pódiu, výskoky a akčnost vlily do fanoušků spoustu energie. Na závěr poděkoval frontman Radek kapele Harlej za pozvání a fanouškům za vytvoření skvělé atmosféry.

Po nezbytné úpravě pódia již nic nebránilo tomu, aby mohl začít největší koncert v historii kapely HARLEJ. Skupina i její fanoušci na tento okamžik čekali rok a půl, a tak nebylo divu, že Forum Karlín praskalo ve švech a při nástupu kapely na pódium se v sále ozýval ohlušující jásot. Kapela si pro fanoušky připravila ohromnou show doplněnou LED projekcí, spoustou pyroefektů a parádní hudbu, na kterou jsme u Harleje zvyklí. Do více než dvouhodinového setlistu zařadili samé hity, u kterých Tomáše Hrbáčka doprovázelo celé publikum. Megahity Zfetovanej, Proč pocit mám, Proměna, Hodný holky zlý kluky chtěj, Možná… zněly celým sálem. Byl to nádherný pohled sledovat několik tisíc fanoušků zpívajících s rukama nad hlavou a slyšet obrovské ovace po každém songu.

Jako vzácný host přišel kapele vzdát hold Dan ‘Zeppelin‘ Horyna, zazpíval megapecku Já chci se ptát těch králů a popřál Harleji ještě minimálně dalších 25 let. A pochopitelně se vzpomínalo na zakládajícího člena Vláďu Šafránka, který byl velmi výraznou osobností a natočil s kapelou sedm alb. Vzpomínkou na něj byl videoklip Toník a Vládík z roku 1995. Toník Rauer měl při kytarovém doprovodu legendární čepici, ve které klip natáčel. V závěru výročního koncertu kluci převzali také Platinovou desku za milionový prodej alba Hodný holky zlý kluky chtěj. Po děkovačce muzikanti házeli svým příznivcům trsátka, paličky, trička i čepici.

Dnešní akce byla parádní a nezapomenutelná, fanoušci odcházeli nadmíru spokojení, prostředí ve Foru Karlín bylo luxusní jak pro účinkující, tak pro návštěvníky koncertu.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 10539

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *