RockShock

Internetový rockový magazin

České metalové legendy se představily publiku v Pardubicích

6. listopadu 2021, Pardubice, KD Hronovická

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 6. listopadu 2021 se konal v Pardubicích metalový hudební festival Czech Metal Legends Vol. 3, který se sem vrátil po 10 letech. Hned při příchodu bylo více než jasné, že i přes všechna hygienická opatření si nenechaly tuto výjimečnou událost ujít stovky metalových nadšenců. V rámci akce se zde představily metalové legendy Root, Törr a Debustrol, které doplnila deathmetalová kapela Dysangelium.

A jako první vystoupila právě kapela DYSANGELIUM. Kluci do toho šli hned od začátku naplno i s novým zpěvákem (ten předchozí se přemístil do kapely Okult) a pod pódiem to celkem vřelo. Pecky z alba Mohamord, to byl poctivý death metal té nejvyšší kvality.

Další metalovou nálož hitů přivezla z Mladé Boleslavi kapela DEBUSTROL, založená již v roce 1986 kytaristou Kolinssem a bubeníkem Melmusem. Tahle skvělá kapela patří mezi průkopníky thrash metalu v Čechách. Kulturák byl naplněný až k prasknutí a fanoušci si zcela užívali šedesátiminutový set toho nejlepšího metalu.

Ve 20.00 hodin jako třetí v pořadí nastoupila na pódium notoricky známá kapela ROOT, která přijela z Brna, je jednou z nejuznávanějších metalových kapel v republice a zakladatel Jiří ‘Big Boss‘ Valter patří mezi nejstarší a nejznámější zpěváky blackmetalové scény. Všichni v sále si vychutnávali pořádnou dávku black metalu.

Večer nabíral na obrátkách a celý minifestival zakončila legendární metalová kapela TÖRR, které v těchto dnech vyšlo nové album s názvem Inkvizitör, takže se fanoušci mají vskutku nač těšit. A spustili opravdu dobrý, metalový nářez, který fanoušci oceňovali potleskem. Tahle kapela mě osobně hodně bavila. Set byl nadupaný skvělým metalem, dominovala parádní kytarová a bicí sóla, mělo to šťávu. Samozřejmě nechyběly mlhové ani ohňové efekty.

Byl to parádní počin zorganizovat setkání českých metalových legend a všichni, kdo dorazili, si večer užili a pořádně si dobili baterky.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2403

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *