RockShock

Internetový rockový magazin

zakázanÝovoce pokřtili v Lucerna Music Baru nové album

6. října 2021, Praha, Lucerna Music Bar

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Kapela zakázanÝovoce vyrazila ve středu 6. října 2021 na turné po České republice, aby představila fanouškům nejnovější album Svět se změnil, které vydala v listopadu 2020. Jedná se o osmé řadové album punkrockové kapely, která v roce 2020 oslavila 15 let od svého vzniku. Turné bylo plánované již v loňském roce, ale z důvodu vládních nařízení bylo odložené. O to víc si to teď všichni užili.

První zastávkou turné byl Lucerna Music Bar v Praze, kde jsme samozřejmě nemohli chybět. Celkem se zakázanÝovoce objeví v rámci Svět se změnil Tour na 16 místech republiky, v Praze turné začíná a před Vánoci, konkrétně 18. prosince 2021, v Klatovech končí.

Do pražského Lucerna Music Baru si kluci pozvali dvě kapely, aby s nimi odstartovaly dlouho očekávané podzimní turné. Jako první vystoupili pražští OTHER WAY, kteří vyhráli hlasování na události této akce. Kluci z kapely Other Way zpívají jak v angličtině, tak v češtině, používají elektrické housle a jejich tvorba je všestranná a zajímavá. V hitovce Teď je ten čas bylo možné slyšet právě super elektrické housle, které krásně ladily s ostatními nástroji. Skvělé byly i vokály, palec nahoru. Jsou to prostě borci.

Druhým hostem byl ŠTĚPÁN SOUKUP, bývalý člen a spoluzakladatel skupiny zakázanÝovoce, se kterou hrál až do roku 2018. Jeho koncert byl naplněný parádní hudbou se skvělými texty. Už první song Malá víla byl úžasný a tak to pokračovalo – Dvojí tvář, Kamarádky, Ty… Píseň Zombie party věnoval tam nahoru, do hudebního nebe, Vláďovi Šafránkovi, který se Štěpánem tuhle pecku v roce 2016 nazpíval. Fanoušci neustále přicházeli, skvěle se bavili a i na tanec během koncertu došlo.

Vrcholem středečního večera byl samozřejmě koncert kapely ZAKÁZANÝOVOCE, který si nenechala ujít spousta fanoušků. Koncert byl průřezem jejich šestnáctiletou tvorbou, a tak zazněly jak starší kousky, tak i ty nejnovější z alba Svět se změnil. Během velkolepého koncertu jsme tak slyšeli například songy Amerika v plechovce, Vem mě s sebou nebo Za naše sny. Jeho součástí byl i křest tohoto alba. A kdo jiný mohl křtít než Štěpán Soukup? Nikdo lepší mě fakt nenapadá. Část koncertu odehrál a odzpíval Štěpán s kapelou a jejich nejstarší megapecka Genocida z prvního alba funguY! z roku 2006 byla špičková. Samozřejmě nemohla chybět ani Alkoholka, jejíž videoklip oslaví již 10 let, a tuhle pecku si přišla se Štěpánem Soukupem zazpívat Veronika Martincová, která účinkuje v RockOpeře Praha. Po celou dobu se fanoušci perfektně bavili, užívali si tento mimořádný a dlouho očekávaný večer v dobré společnosti, se skvělými lidmi a s parádní muzikou. Na závěr devadesátiminutového vystoupení poděkovala kapela fanouškům za vytvoření báječné koncertní atmosféry.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2343

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *