RockShock

Internetový rockový magazin

Narozeninový mejdan Totálního nasazení v Lucerně

9. října 2021, Praha, Palác Lucerna – Velký sál

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 9. října se konala z loňského roku odložená oslava 30 let kapely Totální nasazení. Pro kapelu a její fanoušky to byla akce roku, a kde jinde by se měla konat než ve Velkém sále Paláce Lucerna v Praze. Totáči si pozvali několik hostů, kteří jim přišli popřát a oslavit společně tohle jubileum, a jak jinak než parádní muzikou.

Celým večerem fanoušky provázel písničkář Václav Vaňura alias LÁSKA. Vystupoval v přestávkách během technických pauz, kdy se připravovalo další vystoupení. Prvním vystupujícím na dnešní oslavě byla kapela COVERS FOR LOVERS, která odstartovala narozeninový mejdan peckou Nevzdávej! Lucerna se postupně zaplňovala fanoušky, kteří si užívali každý song naplno. Na závěr dvacetiminutového vystoupení kapela poděkovala Totálnímu nasazení za pozvání.

Dalším vystupujícím byla punkrocková kapela VISION DAYS z Brněnce, kde pravidelně od roku 2000 pořádá punkový festival s názvem Brněnecfest aneb Punkovey klystýr. Kapela pořádně rozpumpovala fanoušky, kterých evidentně přibývalo. Sál už byl velmi slušně zaplněný, lidi se bavili, tančili pogo, zpívali, při poslední titulní hitovce z alba Donʼt Worry Be Punk aneb Cesta do hlubin punkáčovy duše se už v sále hrozilo, pěsti vylétly nahoru, zkrátka Vision Days zaujali na první dobrou.

Třetí kapela s dvacetiminutovým vystoupením byla punkrocková kapela ze Slaného – DILEMMA IN CINEMA, ve které hraje na bicí ex-člen Totálního nasazení Pavel Pospíšil, kterému nikdo neřekne jinak než Pípa. Opět mohu konstatovat, že to bylo parádní vystoupení a narozeninový mejdan se pěkně rozběhl.

Obrovský ohlas od fanoušků měla také slánská folk/punkrocková kapela DERATIZÉŘI, kde kapelníkem není nikdo jiný než Sváťa, baskytarista a zpěvák Totálního nasazení. Poslední kapelou před Totáčema byla punkrocková pražská kapela THE FIALKY, která již 21 let brázdí punkové vody. Jejich pecky si fanoušci skvěle užívali, zejména závěrečná Kotva, jejíž videoklip měl v loňském roce premiéru na YouTube, byla strhující.

Ve 21.00 hodin vypuklo to pravé šílenství. Na pódium se přiřítili jak velká voda borci z kapely TOTÁLNÍ NASAZENÍ a v celé Lucerně zavládlo obrovské nadšení doplněné mohutným aplausem. Jako první nemohl přijít jiný song než megahit Kazoo Or Die! Tato pecka má i skvělý videoklip, který už má od května 2021 přes 123 tisíc zhlédnutí a ve kterém si zahrál i manažer kapely Aleš Uhlíř. Nemá smysl vyjmenovávat jednotlivé pecky, jelikož je to jeden hit vedle druhého a fanoušci je dobře znají. Prvním hostem ‘totálního‘ koncertu byla slovenská kapela SMOLA A HRUŠKY, která pojede společně s Totálním nasazením turné. Návštěvníky Lucerny potěšila songem Víno, ženy, zpěv a parádním kouskem Som najebaný. Dalšími hosty byli bývalí členové kapely – Pípa a Šukec a bedňáci Hans a Ukřik. Nálada v sále byla famózní, Totáči i fanoušci, kterých byl plný sál, si užívali narozeninový mejdan naplno, tančilo se pogo, zpívalo se, zkrátka to byla oslava jaksepatří. Dvě hodiny utekly hrozně rychle, na závěr kapela přidala ještě dva hity – Po půlnoci a Zase dál, kde vystoupili všichni z Totáčů.

Třešničkou na dortu byl závěrečný koncert legendární kapely PLEXIS, která přijela popřát oslavencům spoustu dalších punkových roků. Hodinový setlist byl nadupaný skvělou muzikou – hitovky Mezi cvoky, Úleťák nebo Mistrovství v zírání mluví samy za sebe. Krátce po půlnoci skončila tato velkolepá oslava, na kterou všichni jen tak nezapomenou.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 3235

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *