RockShock

Internetový rockový magazin

Letní sezonu 2021 v Hořepníku velkolepě zakončily kapely Škwor a Blitz Union

18. září 2021, Hořepník, Letní parket

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Poslední akcí letošní velmi vydařené sezony v Letním parketu Hořepník byl koncert spřátelených kapel Škwor a Blitz Union, u kterého jsme nemohli chybět. A tak jsme se vydali v sobotu 18. září na závěrečný koncert sezony sem do Hořepníku.

Počasí se umoudřilo, žádný déšť ani jiná nepřízeň počasí se nekonala, co víc si přát. Atmosféra byla skvělá, ostatně jako vždy v Hořepníku. Jak říká jeden z pořadatelů Lukáš Daniel: „Hlavně žádný stres!“ A přesně v tomto duchu to tady žije – uvolněná atmosféra, příjemní lidé, zábava a parádní akce. Po příjezdu do areálu v Hořepníku právě končila zvukovka kapely Blitz Union, kterou jsem naživo viděla vůbec poprvé. Kluci z kapely nedávno zveřejnili nový videoklip The Truth, který má na YouTube od 10. září již více než 66 tisíc zhlédnutí. V listopadu 2021 (konkrétně 26. listopadu) vypustí Blitz Union do světa zbrusu nové album, takže se máme skutečně na co těšit.

Krátce po 20. hodině odstartovala letošní závěrečnou akci právě kapela BLITZ UNION, na kterou jsem se obzvláště těšila, abych je viděla konečně naživo. Hned v úvodu bylo jasné, že to bude parádní show. Už samotný nástup byl bombastický, kapela se do toho od začátku pořádně opřela a rozdávala fanouškům energii, která z ní doslova stříkala. Jejich chytlavé melodie, perfektní zpěv v angličtině a kombinace kytar a tepavé industriální elektroniky, která se prolínala jejich vystoupením, mne doslova okouzlily. Kapela poděkovala fanouškům za vytvoření skvělé atmosféry a pořadatelům za pozvání. V závěru vystoupení rozdával tradičně maskot kapely fanouškům papírové masky. Fanoušci byli nadšení a po koncertě se s nimi kapela neúnavně fotila a odpovídala na jejich otázky.

Po zhruba půlhodinové pauze nastal čas na poslední koncert sezony, kterého se ujala stálice na rockové scéně – kapela ŠKWOR, kterou netřeba nijak zvlášť představovat. Fanoušci se na tento koncert hrozně těšili, od prvních tónů zpívali s leaderem kapely Petrem Hrdličkou, pařili a užívali si senzační vystoupení. Zejména při megapeckách Sraž nás na kolena, Síla starejch vín, Tak to jsme my zpíval a křepčil snad celý Hořepník. Škwor si svou parádní muzikou a téměř zlidovělými texty doslova podmanil celý letní parket. Celých devadesát minut bylo ve strhujícím tempu a fanoušci odměňovali kapelu po každé pecce bouřlivým potleskem. Škwoři tak od svých fanoušků dostali zpět příval energie, což je krásné a symbolické. Tak by to mělo na koncertech být.

Co říct závěrem? Obrovské poděkování patří pořadatelům Lukáši Danielovi a Ondřeji Přástkovi nejen za dnešní akci, ale za celou sezonu 2021. Letos vybrali opravdu skvělé kapely, ostatně jako každý rok v Hořepníku. Navíc letní akce zdobila perfektní organizace, zázemí pro kapely i fanoušky, vždycky parádní atmosféra v krásném prostředí Hořepníku, výborné pivko, nealko nápoje i občerstvení za dobré ceny, což na některých akcích a festivalech rozhodně není standardem. Již teď se těšíme, jaký mix kapel si kluci na další sezonu pro fanoušky připraví.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2528

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *