RockShock

Internetový rockový magazin

Krucipüsk a spol. pařili v Kamenici nad Lipou

4. září 2021, Kamenice nad Lipou, Pivovar Kamenice

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 4. září se konal čtvrtý ročník festivalu Pivní Kamenice, opět na nádvoří Pivovaru Kamenice, který se nachází přímo na náměstí nedaleko zámku. Na návštěvníky čekal velký party stan, kde se dalo posedět s přáteli a který poskytl příjemný stín. Občerstvení bylo luxusní, na fanoušky čekala klobáska, grilovaný hermelín s brusinkami a grilovaná kuřata. Nápojů byl také dostatek. Jako na správném pivním festivalu bylo v Kamenici v nabídce několik druhů piv, například Výroční Kamenická 11 i 12, polotmavá 13 či New Zealand 12. Hned v úvodu festivalu se ujala slova sympatická moderátorka Andrea Holeksa, která představovala jednotlivé kapely, které dnes vystupovaly, a uváděla soutěže, jež probíhaly mezi jednotlivými koncertními sety. Svého úkolu se zhostila na výbornou a s grácií.

V 16 hodin odpálila celou akci legendární punková kapela PLEXIS. Ta si připravila pro posluchače hodinový koncertní set, který fanoušky bavil, a ti se postupně dostávali do té správné nálady. Lepší start Pivní Kamenice 2021 jsme si ani nemohli přát. Kapela Plexis brázdí punkové vody již 37 let a stále má fanouškům co nabídnout. Hned první megapecka s názvem Mezi cvoky přilákala většinu posluchačů k pódiu a poté do nás kapela sypala jeden hit za druhým. Během vystoupení frontman a zakládající člen kapely Petr Hošek ocenil vynikající pivo a poděkoval zvukařům za excelentní zvuk.

Druhou kapelou nemohl být nikdo jiný než domácí BRUTÁLNÍ JAHODA, která má zde v Kamenici nad Lipou početnou fanouškovskou základnu. Jejich hudba baví široké spektrum posluchačů, je podtržena houslemi a bylo vidět, že kluci si dnešní koncert pořádně užívají. Houslová sóla, zařazená do jednotlivých hitů, neměla chybu, musela zaujmout každého z návštěvníků dnešního festivalu. Zejména hity Stín, Ráj, Paranoia, Už znáte Veroniku?, Reflektory byly skvělé a nechyběla ani fotbalová hymna Vlajky vlajou, kterou kluci složili pro TJ Slovan Kamenice nad Lipou. Kapela zahrála také nový song Takhle chutná léto, který měl premiéru na konci července a ve videoklipu si zahrál a zazpíval také Jakub ‘Děkys‘ Děkan. Na závěr kapela poděkovala pořadatelům za pozvání, dále zvukařům a fanouškům za podporu na akcích.

Ve 20 hodin po nezbytné úpravě pódia vystoupila známá devítičlenná kapela STO ZVÍŘAT, která hraje směs ska, swingu, reggae a dalších žánrů s báječnými texty Tomáše Belka. Kapela okamžitě roztančila celou Kamenici. Vystoupení by se dalo shrnout jako parádní show s využitím různých rekvizit. Kromě největších pecek, kterých má kapela v repertoáru nepřeberné množství, zahráli a zazpívali i několik dalších z nejnovějšího alba s názvem 30 let testováno na lidech, které vyšlo v říjnu 2020. Tahle skvělá partička sklízela obrovské ovace a na fanoušcích bylo na první pohled vidět, že je kapela Sto zvířat opravdu baví.

Třešničkou na dortu byl koncert kapely KRUCIPÜSK, na který se všichni celé odpoledne těšili. A skupina v čele s Tomášem Hajíčkem dostala okamžitě celou Kamenici do varu. Krucipüsk dali publiku nášup sedmdesáti pěti minut metalové a hardrockové energie a fanoušci to také náležitě ocenili. Kluci z kapely dokážou rozproudit krev v žilách snad každému rockerovi. Ti se hned od prvních tónů nalepili na pódium a pařili. Byla to pěkná divočina. Fanoušci si všechny pecky zpívali, pohupovali se v rytmu, hrozili, občas letěl vzduchem i nějaký ten kelímek s pivem, zkrátka úžasná atmosféra. A není se čemu divit, hity Raketový pogo, Mamánek či Láska je kurva jsou parádní. Ale vše jednou končí, a také i tenhle skvělý večer plný parádní hudby skončil přídavkem Keltskej osud krátce po 23. hodině.

Obrovské poděkování patří pořadatelům, technikům, moderátorce a všem kapelám, které hrály naplno a předaly všem přítomným pořádnou nálož pozitivní energie.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1304

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *