RockShock

Internetový rockový magazin

Apačsko-filipínsko-portorický písničkář Nahko okouzlí 13. září svými intimními a působivými písněmi Prahu

Text: Arts Marketing

NAHKO, svébytný americký písničkář apačsko-filipínsko-portorického původu, okouzlí 13. září svými intimními, niternými a působivými písněmi Prahu. Písničkář, který se proslavil především se svou kapelou Medicine For The People, představí v Lucerna Music Baru sólově skladby z oceňovaného alba Take Your Power Back a EP Beautiful Trouble. Koncert pořádá v rámci série Prague International Bluenight agentura Liver Music. Vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut.

Pro Nahka jde o první oficiální koncerty po koronavirové pandemii. Během ní vzniklo EP Beautiful Trouble plné písní, které se zaměřují na osobní růst, odvahu a odolnost. Představuje testament věnovaný kráse a seberozvoji, který vychází z toho, že naplno přijímáme svoji bolest. Je důkazem, že skutečná síla – duchovní, fyzická, emoční – přichází pouze zevnitř člověka.

Nahko vydal se svou kapelou Medicine For The People debutové album On The Verge v roce 2011. Průlom na světovou scénu jak komerční, tak i u kritiků, přišel o dva roky později s deskou Dark As Night, která se dostala do Top Ten v žebříčku Billboard Heatseekers Chart. Během dalších čtyř let vydal Nahko další dvě oceňovaná alba, která upevnila jeho pozici aktivisty a obhájce sociální a ekologické spravedlnosti. V roce 2020 uprostřed pandemie Nahko vydal čtvrté album Take Your Power Back, které se umístilo v několika žebříčcích – 1. místo v Emerging Artist, 2. místo v Alternative Album a 5. místo v Billboard’s Top Albums.

Album Take Your Power Back nahrál Nahko v Los Angeles, výkonné produkce se ujal cut&dry. Je plné smutku, traumat a smíření, odvahy vzdorovat bolesti v srdci a snahy dosáhnout míru a klidu, který přichází s pochopením a přijetím. I když témata mohou znít vážně, jeho hudba povzbuzuje, povznáší, je nakažlivá, spojuje folk a rock se soulem či R&B.

Nahko se narodil portoricko-apačské matce a filipínskému otci. Byl adoptován bílou křesťanskou konzervativní rodinou v Oregonu a vychováván pod jménem David Bell. Jako potomek šesté generace Apačů přijal jméno Nahko, které znamená Malý medvěd, jako odkaz ke svým kořenům.

Videa:
www.youtube.com/watch?v=EPUHs9cjhOs
www.youtube.com/watch?v=j9SVs3RPnpw
www.youtube.com/watch?v=1Ytd43gNOEc

Více informací na www.livermusic.cz.

Koncerty připravované agenturou Liver Music:
TEDESCHI TRUCKS BAND (USA) – 27. 10. 2022 – Praha, Forum Karlín

ANA POPOVIĆ (USA) – 16. 11. 2022 – Praha, Palác Akropolis

THE RESIDENTS (USA) – 16. 2. 2023 – Praha, Divadlo Archa

WALTER TROUT (USA) – 27. 5. 2023 – Uherský Brod, Blues On The Road

WALTER TROUT (USA) – 29. 5. 2023 – Praha, Lucerna Music Bar


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1130

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *