RockShock

Internetový rockový magazin

Limetall zahraje v Ostravě Ocelové srdce od Citronu přes nesouhlas právníků!

Text: Limetall, Ingott
Foto: archiv Limetallu a Ingottu

V sobotu 18. září se v Ostravě uskuteční Slezskoostravský Rock-Fest, kde se na dvou hlavních scénách představí kapely LIMETALL, INGOTT, SKRAT, DARK GAMBALLE, KRUCIPÜSK, COCOTTE MINUTE, SJETÝ GUMY, KRYPTOR, NAHUM, PLEXIS a na závěr ILLUMINATI.CA a JANA ‘URIEL’ KRATOCHVÍLOVÁ.

V rámci doprovodné zóny na Loděnici pod hradem je umístěna třetí scéna festivalu, kde zahrají úspěšné skupiny mezinárodní hudební soutěže Líheň z minulých let – ZÁŘÍ, VADIM WINDY, THE PANT a COINCIDENCE.

„Ten festival mám moc rád, protože je prostě jiný. Panuje tu přátelská, skoro klubová atmosféra, ovšem ve velkém formátu. Hraje se na dvou pódiích v úžasném prostředí Slezskoostravského hradu a lidi se tu baví jako jedna velká rodina,“ říká Jura Šperl, který se objeví nejen v sestavě Limetallu, ale i ve své vlastní kapele Ingott.

„Koncerty na Ostravsku jsou pro nás vždycky něčím výjimečné a mají osobitý náboj. Ingott na svůj karvinský původ nikdy nezapomněl, máme tady řadu věrných fanoušků, a tak dáváme vždy něco k dobru. Tentokrát zařadíme do playlistu songy z CD Na cestě do nebe, která zvítězila v anketě ‘Nejlepší album roku 2019‘ renomovaného časopisu Spark,“ uvedl ke své kapele Šperl. Na letošním SORFestu se právě Ingott chystá natočit klip v produkci věhlasného režiséra Davida Beránka, který v minulosti točil pro Kabát klip k písni Dole v dole a na svém ‘účtu‘ má také spolupráci s kapelami Pretty Maids, Bonfire nebo ostravským bardem Jarkem Nohavicou.

O překvapení však nebude nouze ani v playlistu Limetallu, který jak známo vznikl díky roztržce čtyř členů Citronu s tehdejším bubeníkem Radimem Pařízkem. Právníci bedlivě hlídají využití té které skladby – a právě tuto sobotu se Limetall chystá k nečekanému kroku.

Speciálně pro ostravské publikum má Limetall dárek, který by si nikdo neměl nechat ujít. „Rozhodli jsme se mimořádně jen na SORFestu zahrát Ocelové srdce od Citronu, což sice potěší fanoušky, ale asi ne už tak naše právníky,“ naráží kytarista Limetallu na známý spor, kdy čtyři původní členové Citronu soubor za dramatických okolností opustili a založili formaci Limetall.

Související odkazy:
www.slezskoostravskyhrad.cz
www.limetall.cz
www.ingott.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 830

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *