RockShock

Internetový rockový magazin

Ohlédnutí za Nároďák Festem č. 7

23. března 2024, Jaroměř, Nároďák

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Ve východočeské mekce death a thrash metalu, tj. v jaroměřském Nároďáku, se konal tradiční jarní festival. Jako první se představila nejmladší česká metalová kapela DESTROY! Musím říct, že mi kluci opravdu udělali radost. A nejsou to žádná másla. Minulý rok si zahráli na takových akcích, jako je např. Votvírák, Rot Kart Fest aj. Kdo bude mít zájem je vidět, v nejbližší době budou mít koncert např. i v pražském Futuru. A protože to kluci s tím peklem opravdu myslí vážně, chodí čerpat informace i ke slavnému Big Bossovi (Jiří Valter). Tato berounská partička má již za sebou vydání debutového EP Pomsta.

Další v pořadí byla thrash/deathmetalová kapela HORRIBLE CREATURES z Karlových Varů. Skupina má na svém kontě jedno řadové CD Pitfall z roku 2017 a dvě EP – Internal Decline (2020) a Depressive Hunt (2015). Následně se na pódiu objevila kapela APATHY AGAIN ze severní Moravy. Kapela má doposud na svém kontě vydané jedno řadové CD a jedno EP.

Po krátké přestávce vtrhla na pódium brutal/deathmetalová smečka MIVEDANTAL z Olomouce. Tuto kapelu jsem nefotil poprvé. Na této partě je zvláštní to, že hraje bez (živého) bubeníka. Ptal jsem se kluků, jestli si budou nějakého bubeníka pořizovat, a odpověděli mi, že by to, co hrají, ani nestačil ububnovat.

Potom se představila domácí death/thrashmetalová kapela DYSANGELIUM. Před koncertem se ještě uskutečnilo promo focení, protože se kapela představila s novým baskytaristou – a to dá rozum, že k tomu patří i nové promo fotky. Kapela má na svém kontě tři zářezy v podobě tří řadových alb. Jejich poslední CD Mohamord si často pouštím.

Po nezbytné pauze se jako headliner představila ‘pražská‘ symfonic/blackmetalová kapela WELICORUSS. Skupinu není třeba nijak zvlášť představovat, fanoušci ji jistě dobře znají, neboť pravidelně účinkuje na spoustě festivalů. Kapela brázdí hudební vody již 22 let – původně ruské, od roku 2013 i české a evropské. Jejich nejúspěšnější album Siberian Heathen Horde v těchto dnech slaví 4 roky od svého vydání.

Po tomto setu se ještě uskutečnil koncert SIGHTLESS ERA, metalcorové kapely z Třebíče, která festival uzavřela. O této formaci jsme nedávno informovali zde: www.irockshock.net při příležitosti vydání nového singlu Falling Down.


DALŠÍ FOTOREPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.7 / 5. Počet hlasů: 3

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2796

One thought on “Ohlédnutí za Nároďák Festem č. 7

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *