RockShock

Internetový rockový magazin

Šumný Šumperk začíná odkrývat sobotní program

Text: Zuzana Králová

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí. Během čtyř dnů ožije slavnostmi celé město a na své si přijdou všechny generace. Slavnostní zahájení proběhne v sobotu 1. 6. 2024 v dopoledních hodinách na náměstní Míru a program bude dále pokračovat oslavami v ulicích v prostorách celého města.

Buskeři neboli pouliční umělci se postarají o hudební doprovod nejen na pěší zóně Šumperka, ale také v přilehlých ulicích. Úzká ožije díky akustickému hudebnímu duu INSPI-RACI, které představí jak autorské písně, tak známé skladby českých i zahraničních umělců, jenž přetvoří do svého vlastního autentického stylu. V odpoledních hodinách pak návštěvníky okouzlí PATT BERRY – muzikant a busker z Valašska, známý svou dynamikou, bluesovým feelingem a netradičním hlasem.

U květinářství La Fiori zpříjemní návštěvníkům známými covery nákup na MINT Marketu brněnská akustická kapela KRAB a také začínající buskerka s vlastní tvorbou LENI SLAVKOV. Po celém Točáku se bude již od dopoledních hodin rozléhat poklidná muzika čtyřčlenného olomouckého hudební uskupení balancující na pomezí pseudo jazzu a blues, taktéž ovlivněna folkem včetně stopového množství dalších žánrových škatulek. TIKKA MASALA BAND představí jak své autorské básnické texty, tak inovativní kytarová sóla, hutné basové linky a poctivý ‘retro sound bez digitálních udělátek‘.

„V odpoledních hodinách pánskou kapelu vystřídají dvě buskerky EVA a KLÁRA, které rozdají radost známými covery, jejichž melodii zná opravdu každý. Buskerské okénko u Josefa uzavře zpěvák a kytarista TOMÁŠ MIKULEC, od kterého uslyšíte nejen pop, ale také rock nebo rock and roll,“ přibližuje produkční domu kultury Zuzana Králová.

Prostor před divadlem bude patřit jedné z hlavních hvězd buskingu u nás, a to DANU VERTÍGOVI, který do Šumperka přiveze svou originální hudbu. V kotlíku míchá vlivy autorů, jako jsou Mňága a Žďorp, Traband, ZNC, Vypsaná fiXa, Green Day i Nirvana. Na koncertě můžete čekat melodickou smršť i bezbřehou slovní improvizaci. Předskokanem Dana Vertíga bude originální rockenrollová kapela ROCKABILLY JUNIORS, která nevynechá ty nejznámější písně Elvise Presleyho.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1605

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *