RockShock

Internetový rockový magazin

Kharmic Wheel od Black Heaven vychází již příští týden

Text: Herdron

Po 29 letech se kruh uzavírá. Původně plánované druhé demo, které BLACK HEAVEN začali skládat v roce 1994, dokončili a nahráli letos jako svoje první album s názvem Kharmic Wheel.

Nesporný vliv raných alb Paradise Lost jihomoravské Black Heaven v první polovině devadesátých let přirozeně kormidloval do tehdejších nových vod hudebního stylu, kterému se začalo říkat doom metal. Hned první demo Heaven In Black (1993) přineslo kapele uznání, a navždy se tím zařadila mezi čelní tuzemské představitele nově vzniklé doommetalové scény. To následně potvrdil Monitor při výběru kapel na CD sampler Masters Of Czech Metal vol. 2, který v roce 1995 Black Heaven posunul zase o kus dál.

Po odchodu zpěváka a kytaristy Tommyho začala další etapa, která Black Heaven přinesla cenné zkušenosti i na větších koncertních pódiích. Tvůrčí duch neustával a důkazem jsou počiny Fantasy (1996) a Drama (1998).

Na konci devadesátých let se Black Heaven uložili k zimnímu spánku trvajícímu dvě desetiletí. Po jeho konci se již s Tommym v sestavě pustili do remasteringu Heaven In Black (2021), a především do dokončení alba Kharmic Wheel, které bylo nahráno během první třetiny letošního roku ve studiu ŠOPA.

Pokud jste fanoušci doom metalu devadesátých let, z osmi skladeb na albu Kharmic Wheel nebudete zklamaní. První hudební ukázky si můžete poslechnout na YouTube zde.

Kharmic Wheel vyjde 24. června jako digipack s čtyřiadvacetistránkovým bookletem. Objednávat můžete v Pařátshopu zde. V nabídce zde je také CD Heaven In Black a pánská trička s motivem Kharmic Wheel.

Související odkazy:
www.bandzone.cz/blackheaven
www.facebook.com/blackheavendoommetalbandfromczechrepublic


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 866

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *