RockShock

Internetový rockový magazin

Agressive Music Fest – Brána do světa metalu se otevře už první prázdninový víkend

Text: Jiří Olszar

Ani covidová vlna, ani hledání nového festivalového areálu nesrazilo pořadatele Agressive Music Festu na kolena, a tak se všichni příznivci mohou těšit na 13. pokračování tohoto již dobře zavedeného a populárního festivalu. Ten se uskuteční ve dnech 30. 6.–1. 7. 2023 v areálu koupaliště ve Velkém Dřevíči u Hronova. Do tohoto příjemného areálu zavítá festival již potřetí.

A jak samotný název festivalu napovídá, na své si přijdou zejména příznivci extrémnějších hudebních stylů, jako je death/thrash metal, hardcore, deathcore nebo grind, i něčeho dalšího. V line-upu nebude chybět jak tuzemská tvrdě metalová špička, tak ani spousta zahraničních hostů.

Z Maďarska například dorazí velice zajímavá deathmetalová smečka ANGERSEED, která letos slaví 15 let existence. K tomuto výročí kapela oprašuje své klasické fláky, takže její setlist bude jistě velice šťavnatý. Představit se přijede i zbrusu nový polský black/deathový projekt BRZASK, který ve svém projevu mixuje agresivní melodie, mystiku i blackmetalové ‘devadesátky‘. Jejich krajané FROM TODAY to pro změnu do fanoušků nahrnou pořádně našlapaným i těžkotonážním hardcorem. Další deathmetalovou nálož si fanoušci vychutnají i s old school partou GORE THROWER z Maďarska. 

https://youtube.com/watch?v=QJTByQL0JGE

Co se týče již zmíněné polské scény, ta bude zastoupena i velice energickou bandou MALFORMATION, produkující nekompromisní brutal death/groove metal. Výčet zahraničních hostů tím ale zdaleka nekončí. Švýcarští MIND PATROL vystřelí všem mozek svým parádním thrashem, a to přesně v duchu své skvělé loňské fošny Milking The Masses. Maďarských hord bude letos na festivalu požehnaně, takže návštěvníci se ještě mohou těšit na deathcorové NEST OF PLAGUES, kteří přivezou svůj loňský zabijácký počin To Kill A God, a melodic/deathové NYGMALION, které si mohou zasvěcení fans pamatovat i pod původním názvem Nigromantia.

Tuzemskému line-upu budou vévodit kultovní deatheři TORTHARRY, kteří (když připočteme i dva původní názvy) působí na scéně téměř 40 let. Své fanoušky pravidelně zásobují i novou muzikou. Naposledy například v roce 2021 výborným albem Altars Of Ignorance. Za tuzemskou legendu lze jistě považovat i thrash/deathové SCABBARD, kteří se mimo jiné pochlubí svým loňským počinem Lidské loutky. A k legendám musíme samozřejmě přičíst i sadistické thrashery KRYPTOR. Poměrně slušné jméno si na scéně vydobývají také kolínští deathmetalisté SECTESY a na deathmetalovou strunu udeří i pardubická úderka DYSANGELIUM. Řádně našlapaný goregrind bude ke slyšení díky kapele BELLY ERROR, pořádný kravál slibují i deathcoroví CROW TO CROW, chybět nebudou ani pravidelní HC/metaloví účastníci INPAIN či mash-upmetalová skvadra ASPERRA. Představí se poměrně nová progressive/groovemetalová parta NOMURA a jediným zástupcem ze Slovenska pak budou deathmetaloví experimentátoři MINOR.

Samozřejmostí letošního Agressive Music Festu bude možnost stanování či zaparkování karavanu v kempu hned vedle festivalového areálu, takže i ‘unavenější‘ návštěvníci v pohodě dorazí na místo posledního odpočinku i po čtyřech. K dispozici zde bude i sociální zařízení, prostory pro grilování a samozřejmě bazén. Ostatně na celý areál se můžete podívat zde: www.youtube.com

K tradicím festivalu patří i cenově dostupné jídlo a pití (bez front) a neopakovatelná rodinná atmosféra. Připraven bude i kvalitní merch s několika novinkami, které ale budou pro fanoušky překvapením.

Vstupenky za aktuální cenu 890 Kč zakoupíte na festivalovém webu www.agressivemusicfest.eu. Pro TP, ZTP a ZTP/P je připravena sleva na vstupném 50 % (pouze na místě) a děti do 140 cm budou mít vstup zdarma (v doprovodu dospělé osoby).

Veškeré další informace najdete jak na stránkách festivalu, tak i na facebookovém profilu www.facebook.com/AgressiveMusicFest.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 865

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *