RockShock

Internetový rockový magazin

Grindcoroví Spineless Fuckers si nadělili k dvojitému výročí novou desku

obal alba

Text: Jiří Olszar

Brněnské stoky po (dlouhém) čase opět vyvrhly na světlo boží pořádnou dávku extrémního šílenství, či přímo neobyčejného šílenství. Letos je to přesně patnáct let od zrodu grindcorové smečky SPINELESS FUCKERS a 10 let od vydání jejich poslední fošny Funny Games. Už bylo ale dost válení se ve fekálním marastu a nastal ten pravý čas vyrazit z kanalizace mezi lidi a pořádně jim naklepat ciferníky. A SF to udělali, jak nejlépe mohli, tedy zbrusu novým počinem Tales Of Extraordinary Madness.

Novinku už stihla kapela dokonce i pokřtít. Stalo se tak 15. 10. 2022 na domácí brněnské hroudě v klubu Melodka v rámci kultovní akce Antitrend Party a jen o dva dny později došlo i na oficiální vydání. Album vyšlo u již poměrně dobře zavedeného thajského labelu Brute! Productions, který si v podobných grindových ‘sračkách‘ přímo libuje. Ostatně i zmiňovaná deska Funny Games vyšla u tohoto vydavatelství, které hledá zajímavé koně do své stáje po celém světě. V jejich portfoliu najdeme například kapely z Polska, USA, Nikaraguy, Bolívie, Filipín, Indonésie, Francie a mnoha dalších zemí.

Nová deska vyšla jak na CD, tak i v digitální podobě. Kompletně celou si ji můžete poslechnout například na vydavatelském YouTube kanálu (www.youtube.com) nebo kapelním Bandcamp profilu www.spinelessfuckers.bandcamp.com. O zvukovou stránku alba pak bylo postaráno – podobně jako u minulé nahrávky – ve vyškovském studiu Davos Records, a to pod dohledem zkušeného mistra zvuku Otyna, jinak bubeníka a kytaristy, který hrál či hraje v takových kapelách jako Pigsty, Hellyum nebo Melancholy Pessimism.

Během 10 let se samozřejmě v kapele docela míchalo se sestavou, a na novém počinu se tak podílela původní dvojice Mařa (kytara, ex-Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decay, ex-Slup) a Reef (zpěv, Mincing Fury…), který na předchozí nahrávce bubnoval. Novějšími členy pak jsou švédský kytarista Tompa (Deranged, Anus, Pandemonium), momentálně zabydlený na Moravě, baskytarista Motorak (jinak kytarista Mincing Fury… či Space Hamster) a bubeník Jirka (Shitsystem).

S aktuální sestavou a novou našlapanou muzikou můžete Spineless Fuckers vidět naživo například 5. 11. 2022 v pražském Music Clubu Jižák nebo 19. 11. 2022 opět v brněnské Melodce. Ať naživo, z internetu, nebo CD, vychutnejte si naplno roztomilé ‘příběhy neobyčejného šílenství‘!

Související odkazy:
www.bandzone.cz/spinelessfuckers
www.facebook.com/profile.php?id=100063744879089


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 645

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *