RockShock

Internetový rockový magazin

Kanadské pop-punkové legendy Simple Plan a Sum 41 míří do Prahy

Text: Michaela Horáková

První říjnovou sobotu (1. 10. 2022) se pražská Sportovní hala Fortuna stane centrem pozornosti všech, kdo si libují v chytlavých melodiích, servírovaných v řádně drsném obalu. Tuhle osvědčenou kombinaci naservírují tuzemskému publiku dvě ostřílené kanadské kapely SIMPLE PLAN a SUM 41, které nejsou v našich končinách žádnými nováčky a těší se velké popularitě.

Už na předchozích koncertech v České republice pravidelně dokázali na své koncerty přilákat tisícové davy. Situace je dnes ovšem jiná, proto leadeři těchto dvou oblíbených kapel vymysleli pod silným dojmem potřeby vyjádření solidarity a vstřícnosti směrem k pop-punkovému publiku, sužovanému dvouletou nucenou pauzou, nečekaný dárkový balíček – společné koncertní turné. To se mělo původně pod vtipným, až lehce kontroverzním názvem Blame Canada! uskutečnit pouze v Americe a potěšit tamní fanoušky.

Na základě šokujícího úspěchu, kdy se koncerty často vyprodaly během několika hodin a musely být přesunuty do několikanásobně větších prostor, se ale obě party vedené frontmany Deryckem Whibleym a Pierrem Bouvierem následně odhodlaly protáhnout společnou šňůru i na evropský kontinent do čtrnácti zemí.

Mezi vybranými destinacemi nemůže chybět ani Praha, podle slov členů obou kapel jedno z míst s nejvděčnějším obecenstvem vůbec, což můžeme dle osobních zkušeností potvrdit. A tak se českým fanouškům konečně splní jejich dlouholetý sen vidět tyto energií nabité kapely společně v jeden večer na jednom pódiu. A radovat se navíc mohou i naši slovenští bratři – Simple Plan úplně poprvé vystoupí i v Bratislavě.

Sum 41 celému turné přiřkli podtitul Does This Look All Killer No Filler, na počest ‘dvacátého/plus‘ výročí vydání obou prvních alb kapely, která jí vynesla dlouholetý platinový status hudebních megahvězd. Koncem letošního roku má kapele vyjít slibovaný epos Heaven And Hell, během koncertu zazní ale i všechny zásadní pecky, díky kterým se ze Sum 41 stali legendou svého žánru.

Simple Plan před pár dny vydali šesté studiové album Harder Than It Looks, na kterém se podle vlastních slov vrátili ke svým nejpoctivějším pop-punkovým kořenům. Přesvědčit se o tom můžete osobně už na začátku října. Vstupenky za 987 a 1094 korun jdou do prodeje v pátek 20. května a budou k dostání v předprodejní síti Ticketportal.

Seznam evropských zastávek připravovaného turné:
24. 09. – Bilbao (Španělsko), Bilbao Arena
26. 09. – Lisabon (Portugalsko), Altice Arena Sala Tejo
27. 09. – Madrid (Španělsko), WiZink Center
29. 09. – Paříž (Francie), Accor Arena
01. 10. – Praha (Česká republika), Sportovní hala Fortuna
03. 10. – Varšava (Polsko), EXPO XXI
05. 10. – Vídeň (Rakousko), Arena Open Air Vienna
06. 10. – Bratislava (Slovensko), Incheba Expo Hall
08. 10. – Bologna (Itálie), Unipol Arena
10. 10. – Mnichov (Německo), Olympiahalle
11. 10. – Hamburk (Německo), Edel Optics Arena
12. 10. – Berlín (Německo), Max-Schmeling-Halle
14. 10. – Düsseldorf (Německo), Mitsubishi Electric Hall
17. 10. – Lucemburk (Lucembursko), Rockhal
18. 10. – Tilburg (Nizozemí), O13
19. 10. – Brusel (Belgie), Forest National
21. 10. – Londýn (Velká Británie), Alexandra Palace

Související odkazy:
www.simpleplan.com
www.simplelan.cz
www.facebook.com/simpleplan
www.sum41.com
www.facebook.com/Sum41
www.conspiracy.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 595

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *