RockShock

Internetový rockový magazin

Radiomaják vyzývají písní Slepí chodci k péči o přírodu

Text: Ricardo Delfino

Nevyzpytatelnosti vztahů i životnímu prostředí se v novém singlu Slepí chodci věnuje skupina RADIOMAJÁK. Skladbu doprovází videoklip z rozhledny, lesů i letiště v jejím domácím Karlovarském kraji.

„Při každém našem počinu bychom rádi upozornili na některá témata, co nás trápí. A samozřejmě chceme sami přiložit ruku k dílu. Okolí lokací natáčení jsme v rámci tohoto cíle uklidili od veškerého odpadu a ten recyklovali. Je smutné, když v takto krásných lesích míjíte smetí. Krajině to škodí a hyzdí ji. Kdyby se i jeden člověk koukal kolem sebe a poklidil nějaké své oblíbené místo, místo toho, aby světem kráčel jako slepý chodec, udělá nám to radost,“ říká kytarista a zpěvák Václav Truhlář.

Pětičlenná skupina z Chebu založená roku 2019 vydala doposud jeden singl s názvem Léto a sérii necelých dvou desítek živých videozáznamů písní pod názvem Live From The Basement natočených ve vlastním podzemním nahrávacím studiu. Formaci kytaristů a zpěváků Václava Truhláře a Lukáše Rédy postupně doplnili bubeník Jiří Duchek, baskytarista Petr Kugler a nově i klávesista Matěj Brož. Za pět let působení vystoupili na několika desítkách událostí včetně koncertů po boku Lenny, Mirai či Tata Bojs.

„Na kreativitě videoklipu jsme se podíleli všichni; jako ostatně na všem, co děláme. Natáčení jsme svěřili místní agentuře AG Production. Při vymýšlení scén s kupou plyšáků v jehličí nebo rozmotávání VHS pásky nám bylo jasné, že po sobě budeme muset uklidit. A v tu chvíli nám došlo, že nemusíme přece napravovat jen náš nepořádek, ale z úcty k přírodě i prostor kolem,“ vysvětluje Lukáš Réda.

Skladba Slepí chodci je samostatným singlem produkovaným kapelou samotnou, debutové album hudebníci chystají na konec letošního roku.

Multilink Slepí chodciwww.songwhip.com/radiomajak/slepi-chodci

Související odkazy:
www.facebook.com/radiomajakband
www.instagram.com/radiomajak


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 616

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *