RockShock

Internetový rockový magazin

Vítězové Cen Anděl Lash & Grey spojí tóny s B-Side Bandem

Text: Ricardo Delfino

B-SIDE BAND představí 2. června nový koncertní projekt Takt-Ty. Na pódiu brněnského Metro Music Baru spolu s osmnáctihlavým tělesem zahraje Cenou Anděl čerstvě oceněné slovenské duo LASH & GREY, v bigbandových aranžích zazní tvorba rock-funkové skupiny JAY DELVER.

Za svou šestnáctiletou kariéru spolupracoval B-Side Band s nejednou českou i zahraniční osobností. Počínaje Vojtěchem Dykem vystoupil soubor se členy Orchestru Gustava Broma, dvojnásobným držitelem Grammy Kurtem Ellingem, vokálním ansámblem New York Voices, rovněž oceněným zlatým gramofonem či britskými The Puppini Sisters. V rámci aktuální kolaborace si interpreti kladou za cíl propojit své umělecké styly do nového formátu.

„Oba talenty už sleduji dlouho. Fúzí jejich soudobého pojetí soulové či funkové hudby s big bandem chceme dodat vynikající tvorbě Lash & Grey a Jay Delver další rozměr. Od tohoto protnutí si všichni slibujeme tvůrčí osvěžení a rozšíření obzorů. A vzhledem ke kvalitám zúčastněných si troufám říct, že se naše očekávání vyplní,“ říká bandleader a zakladatel B-Side Bandu Josef Buchta.

Slovenská dvojice Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý vystupující pod názvem Lash & Grey od svého vzniku získává jedno ocenění za druhým. Od slovenských Radio_Head Awards za ‘Nejlepší debutové album‘ přes ‘Objev roku‘ na New Faces Of Slovak Jazz až po aktuální výhru Ceny Anděl v kategorii ‘Slovenské album roku‘. Evropskou hudební scénu oslnili natolik, že zcestovali bezmála desítku prestižních festivalů ve Francii, Německu či Belgii. „S big bandom sme ešte nespolupracovali a myslíme si, že to bude veľmi zaujímavé spojenie,“ shrnuje Mihaľová.

Dalším objevem aktuální scény, který se na pódiu setká s B-Side Bandem, je zpěvák, klavírista a saxofonista Jakub Urbánek z brněnské rock-funkové skupiny Jay Delver. Nadaný skladatel se svou kapelou rovněž reprezentoval svou zemi v zahraničí, naposledy například v Paříži v Českém centru či na srbském Nišville Jazz Festivalu. Jako předskokani rozvášnili v domácím SONO Centru fanoušky čekající na koncert americké kytaristky Maliny Moye. Prvním místem na soutěži festivalu Jazzfruit – Mladí ladí jazz převzali žezlo od minulých vítězů, jako byli skladatel Igor Ochepovsky či slovenské uskupení Ľudové Mladistvá.

Předprodej na vystoupení lze zakoupit na síti GoOut.

Předprodej – www.goout.net/b-side-band+lash-and-grey

Facebook událost – www.facebook.com/events/317780590471954

Videa:
www.youtube.com/watch?v=o0jyWpOhOTc
www.youtube.com/watch?v=BUpwGO4yq4g

Související odkazy:
www.facebook.com/BSideBandBrno
www.instagram.com/b_side_band
www.facebook.com/lashgreymusic
www.instagram.com/lashgreymusic
www.facebook.com/jaydelverband
www.instagram.com/jay_delver


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 591

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *