RockShock

Internetový rockový magazin

Žabčice u Brna srovná se zemí další pokračování Antitrend Open Air Festivalu

Text: Jiří Olszar

Už posedmnácté se dočkají všichni příznivci death/grindové muziky své oblíbené taškařice Antitrend Open Air Festival. Žádný mainstream, žádné trendy, ale hodně chlastu, legrace a extrémní muziky ohlodané až na kost. Prostě nic pro slabší povahy, puritány, škarohlídy a podobně postižené jedince. Kdo se neumí pořádně odvázat, ten by se měl Žabčicím (areálu za Sokolovnou) v termínu 28. 8. 2021 vyhnout velkým obloukem. Ti ostatní se už teď mohou těšit na 15 extrémně tvrdých smeček, z nichž některé dorazí i ze zahraniční.

Už poněkolikáté se do Žabčic vrátí německá brutálně deathová smečka CYTOTOXIN. Sami se označují stylem Chernobyl death metal, což úzce souvisí především s jejich textovými tématy. Ostatně i název jejich loňské novinky Nuklearth leccos napovídá. Chybět nebudou ani zástupci italské deathmetalové scény, konkrétně techničtěji ladění BLOODTRUTH a NECROSY, kteří jedou v srpnu menší společné turné. Z Polska dorazí chorobně brutální horda INDIGNITY, která se loni pochlubila split albem A Cold​​-​​Blooded Torture Chamber spáchaným s americkými Krocophile a zanedlouho vyvrhne z žumpy nové EP Torturegasm. Slovenská scéna zde bude mít rovněž dva zástupce. Death/grindcoroví ATTACK OF RAGE to jistě rozjedou ve velkém stylu, neboť letos slaví 20 let existence a k pořádné oslavě zatím neměli moc příležitostí. Hodně peprný goregrind přivezou tři chlíváci ENEMA SHOWER. Těšte se na pořádný anální očistec.

I tuzemská goregrindová scéna zde bude mít své silné perverzní zastoupení v podobě kultovní přerovské úderky SPASM, která se jistě ráda poděli o své romantické příběhy z aktuální novinky Mystery Of Obsession. Populární ‘Micinky‘, tedy přímo domácí MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY, to na pódiu určitě pěkně rozmrdají. A důvod k pořádné pařbě bude velký. Po osmi letech opouští kapelu bubeník Denis, takže ani jedno oko a hrdlo nezůstane suché. Pěkně veselo bude na pódiu se zkušenými patology CARNAL DIAFRAGMA z Ostravy či takřka stejně starými bardy ONANIZER, kterým během uplynulého čtvrtstoletí zatím z masturbování neupadly ruce, takže se rádi chopí i jiných nástrojů. Pražští INSISTENT jsou sice trochu pesimističtější, ale jejich novinka Disease určitě nenechá nikoho v klidu a s čistými trenkami. SPINELESS FUCKERS z Brna jsou úzce propojeni s ‘Micinkami‘, a kdo ještě neviděl šukající pandy, neměl by si tohle crazy vystoupení nechat ujít. Aby se to nepletlo, tak i death/grindoví SLUP pocházejí z Brna a dorazí s čerstvě upečenou flákotou Perverse Trinity. A protože je Brno zlatá loď, kde se nechodí jen za ‘kocórama‘, ale i dobrou muzikou, tak další smečkou z tohoto města budou deathcoroví křečci SPACE HAMSTER. A o pořádný ušní průplach se postarají zuřiví grindeři LOCURA, kteří přivezou i své loňské eponymní EP.

Menu Antitrend Open Air Festivalu je tedy opět pěkně vypečené a bohaté, takže si nezapomeňte datum 28. 8. 2021 a místo Žabčice u Brna zapsat velmi tučným písmem do kalendáře. Startuje se už ve 13.00 hod. a vstupenky si můžete rezervovat na e-mailu antitrend@seznam.cz nebo zprávou na Facebooku.

Související odkazy:
www.facebook.com/events/555616685133581
www.facebook.com/antitrend
www.bandzone.cz/fan/antitrendparties
www.bandzone.cz/koncert/516168-antitrend


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 750

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *