RockShock

Internetový rockový magazin

Telegrafistův novinkový týdeník aneb T.N.T. 29/2021

PORTA INFERI vyslyšela zbožné přání fanoušků a téměř přesně po roce představila po singlu Svobodná cela další song v rodném jazyce. Jedná se o skladbu Vrať se nám, s jejímž textem skupině pomáhal Jan ‘Protheus‘ Macků, známý především jako frontman Dymytry. Další hudební kousek zaměřující se na téma svobody, tak aktuální pro dnešní dobu, si můžete dopřát prostřednictvím videoklipu, který najdete pod odkazem www.youtube.com.

Němečtí RAGE jsou v poslední době jako polití živou vodou nebo doslova znovuvzkříšení. Ještě ani pořádně nevychladl jejich loňský počin Wings Of Rage a už se hlásí o slovo s další řadovkou, na které se opět proměnila muzikantská tvář kapely, jež se po téměř dvaceti letech rozrostla na čtyřčlennou. Novými kapelními přírůstky se stali kytaristé Jean Bormann a Stefan Weber (ex-Axxis). Pravý ‘den vzkříšení‘ nastane 17. září 2021, kdy vychází nové album Ressurection Day. Ochutnat ho můžete prostřednictvím drsného klipu Virginitywww.youtube.com.

Heavymetalová legenda JUDAS PRIEST oslaví své loňské padesátiny speciálním limitovaným box setem 50 Heavy Metal Years Of Music. Tato narozeninová edice vyjde 15. října 2021 a bude obsahovat remasterované verze všech studiových nahrávek, ke kterým vyjdou i dosud nevydané živáky a dema. Ve stejný den pak vyjdou i dvoualbové LP a CD disky Reflections – 50 Heavy Metal Years Of Music. Podívejte se na video upoutávku, kde najdete i odkaz na předobjednávku – www.youtube.com.

Italští progresivní deathmetalisti GRAVESTONE představili debutové album Ars Arcana. Skupina, která je na světě už od roku 1992, vydala doposud jen několik EP a singlů, ale až nyní s příchodem nové zpěvačky Simony Guerrini přichází s dlouho očekávaným oficiálním dlouhohrajícím počinem. Album je inspirované moderním fantasy bestselerem Gens Arcana spisovatelky Cecilie Randall. Kompletní nahrávku si můžete poslechnout zde: www.youtube.com

Italští symphonic/folkmetalisti ÆXYLIUM vypustili do světa první singl The Bridge z připravovaného alba The Fifth Season, které vyjde 29. října 2021 prostřednictvím Rockshots Records. Ukázka plná tvrdých riffů, drsného zpěvu a poutavé atmosféry jistě zaujme všechny folkmetalové příznivce. The Fifth Season je druhým studiovým počinem Æxylium, kterým chce kapela zasáhnout větší posluchačský okruh. Ochutnejte nový singl prostřednictvím lyrics videa – www.youtube.com.

13. srpna 2021 vydají rakouští metalisti FEARANCY druhé oficiální album Dæmonium. Skupina, která se na debutu Paranoia (2016) prezentovala mixem thrashe, melodického deathu, groove a industrial metalu, vznikla v roce 2014 ve Štýrsku. Všechny uvedené ingredience lehce přimíchali i do nové nahrávky, která je ovšem podle dostupných promo materiálů mnohem tvrdší a nadupanější. Počkejte si na první ochutnávku, kterou již brzy kapela vypustí do metalového světa.

ARMORED SAINT vydali loni v říjnu u Metal Blade Records své nové album Punching The Sky, ke kterému právě ohlásili první mini turné. To proběhne v prosinci tohoto roku a zastaví se v Renu (27. 12.), San Francisku (28. 12), Los Angeles (29. 12), San Diegu (30. 12) a Tempe (31. 12.). Společnost jim budou dělat kapely BLACK LABEL SOCIETY a PRONG.

Američtí thrasheři AFTERMATH představili tento týden lyrics video ke skladbě Chaos, jejíž původní verze vyšla už v roce 1987 na demu Killing The Future. Nová verze zároveň slouží jako upoutávka k připravovanému třetímu studiovému albu. Tuhle klasickou thrashovou palbu si můžete vychutnat prostřednictvím odkazu www.youtube.com.

17. září 2021 vydají chilští thrash/death/groovemetalisti CRIMINAL prostřednictvím Metal Blade Records nové album Sacrificio. Jako první ochutnávku nabídli v těchto dnech singl Zona De Sacrificio, ke kterému vyšel i videoklip, jehož autorem je Carlos Toro z Abysmo Films, jenž dříve spolupracoval například s Kreator, Arch Enemy, Robem Halfordem ad. Na videoklip se můžete podívat zde: www.youtube.com

Americká NWOCR (new wave of classic rock) kapela HEARTS & HAND GRENADES připravuje u Eclipse Records nové album. To vyjde 19. listopadu 2021 pod názvem Between The Lines a jako producent je pod ním podepsán Justin Rose (Goo Goo Dolls, James Taylor). První ochutnávkou je právě vydaný singl Bad Medicine, na jehož video zpracování se můžete podívat zde: www.youtube.com


DALŠÍ T.N.T.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1217

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *