RockShock

Internetový rockový magazin

Telegrafistův novinkový týdeník aneb T.N.T. 2/2022

Britská hardrocková legenda MAGNUM ani v roce svých 50. narozenin nezahálí a hned zkraje roku (14. ledna) vydává u Steamhammer Records/SPV již 22. album The Monsters Roars. Na dvanáctku nových skladeb skupina upoutávala už loni dvěma singly: I Wonʼt Let You Down (www.youtube.com) a No Steppinʼ Stones (www.youtube.com). Na nahrávce se podíleli i dva původní a jediní stálí členové kapely zpěvák Bob Catley a kytarista Tony Clarkin, který se ujal i produkce nové desky.

Španělská thrashmetalová ikona ANGELUS APATRIDA téměř přesně po roce připomíná své loňské eponymní album, které vydala u Century Media Records jak na CD, tak i limitovaném LP. Aktuální připomínkou je zbrusu nový videoklip ke skladbě Childhood’s End a podívat se na něj můžete zde: www.youtube.com

Američtí sludgemetaloví veteráni MELVINS se ani po říjnovém vydání posledního alba Five Legged Dog rozhodně nenudí. Už 10. ledna totiž vypustili mezi své fans další novou nahrávku. Tentokrát se jedná o EP Lord Of The Flies, které obsahuje kromě vlastních skladeb i cover Spoonman od Soundgarden, kterým uctívají památku zesnulého zpěváka Chrise Cornella.

Norská blackmetalová legenda BURZUM spí, ale její muzika se stále probouzí k životu. A právě 14. ledna 2022 vychází hned několik LP reedic jejích kultovních nahrávek prostřednictvím labelu Back On Black. Kromě eponymního debutu Burzum či EP Aske si mohou blackmetaloví fajnšmekři a sběratelé pořídit i znovu vydané počiny Belus, Det Som Engang Var, Filosofem a Hvis Lyset Tar Oss.

Čtvrtstoletí existence oslavuje 14. ledna americká metalcorová veličina UNDEROATH vydáním devátého studiového počinu Voyeurist. Deska vychází u nezávislého labelu Fearless Records a již loni na ni skupina upozornila například videoklipem ke skladbě Numb (www.youtube.com). Underoath budou novou nahrávku propagovat i na koncertním turné, které odstartuje 18. února v texaském Dallasu.

Maďarská thrashmnetalová smečka ATROX TRAUMA, která se po vydání dvou demo nahrávek na čas odmlčela, se hlásí docela hlasitě o slovo. Už 28. ledna vydává u vydavatelství Wormholedeath Records ostře nabroušený debutový opus On The Line Of Nothing And Something. Na sklonku loňského roku skupina na novou desku upozornila dvěma videoklipy: Vanity (www.youtube.com) a I Donʼt Understand (www.youtube.com).

11. února 2022 vydává atmospheric/sludge/post-metalová formace CULT OF LUNA u Metal Blade Records osmé řadové album The Long Road North. Jak by mohla nová nahrávka švédských melancholiků znít, o tom se mohou posluchači přesvědčit díky právě zveřejněnému singlu Into The Night (www.youtube.com).

Americká heavymetalová trojice SANHEDRIN v čele se zpěvačkou a baskytaristkou Erikou Stolz se pomalu, ale jistě chystá na vydání třetího řadového alba Lights On. To vyjde 4. března 2022 u Metal Blade Records a jako ochutnávku skupina vypustila do světa první singl s názvem Correction (www.youtube.com).

Heavy/thrash metal s příchutí orientu, tak to jsou íránští ARTAMENE, kteří se již brzy prostřednictvím labelu Wormholedeath Records pochlubí svým prvním albem. Debutová nahrávka vyjde pod názvem Ziggurat 21. ledna 2022 a jako ochutnávku nabídli už loni video singl Heavy Motion (www.youtube.com).

Pořádná thrashmetalová vlna se žene na Evropu přímo od protinožců. Už počtvrté (poprvé prostřednictvím Wormholedeath Records) se do celého světa rozeřvou australští divočáci INCRYPT, a to díky zbrusu novému albu Thrashing Extinction, které oficiálně vyjde 25. února 2022. V těchto dnech nabídli nedočkavým fans ochutnávku v podobě singlu Extermination (www.youtube.com).


DALŠÍ T.N.T.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 888

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *