RockShock

Internetový rockový magazin

Meat Mincer předali posluchačům své metalové dědictví

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Ani karlovarští MEAT MINCER neseděli během korona pauzy jen tak se založenýma rukama a pilně pracovali na novém materiálu, se kterým se nakonec uzavřeli do studia HollySound. Tuto snahu přetavili minulý měsíc do konkrétní podoby, a mohli tak slavnostně ohlásit vydání svého debutového alba Nechtěné dědictví. V tomto případě se ale jedná o plánovanou nahrávku, neboť nad novými skladbami kapela přemýšlela už mnohem dříve.

V desítce nových skladeb zde skutečně kapela předává posluchačům jakési heavymetalové dědictví. Ostatně s heavy metalem mají bohaté zkušenosti, neboť Meat Mincer není jejich první heavy kapelou, takže v roce 2014, kdy se zformovala první sestava, se vlastně jednalo už o zkušené muzikanty. Ta aktuální – Standa Švarc (kytara), Michal Pugner (kytara), Pavel Masák (zpěv), Radovan Herout (baskytara), Martin Sova (bicí) – je funkční někdy od roku 2018, kdy vznikla i první nahrávka – třískladbové eponymní EP.

EP sloužilo především k promo účelům, ale už tehdy se na něm zvukařsky podílel zkušený Martin ‘Holly‘ Hollandr ve svém studiu HollySound. Na tuto spolupráci navázali Meat Mincer i během přípravy debutového alba, a jak je ze samotné nahrávky patrné, zvuk se opravdu velmi povedl. Asi se není čemu moc divit, neboť zkušenosti Martina Hollandra využili například i Arakain na své poslední desce Jekyll & Hyde, kterou rovněž míchal a masteroval.

Klasičtější heavymetalové stopy jsou zde tak v pěkném kontrastu s moderním současným soundem, takže vše zní přesně tak, jak má, a posluchač si tak může vychutnat pěkně tvrdé heavy riffy, dynamickou rytmiku i všechny pěvecké a melodické linky. Ostatně představu si o tom mohou všichni udělat například prostřednictvím letos vydaného videoklipu Ďábel v mý hlavě.

Na živé představení aktuálního počinu si sice budou muset příznivci kapely ještě zřejmě počkat, ale v tomto případě kapela určitě přimhouří oko nad svým mottem, že jejich muziku si fanoušci užijí nejlépe právě naživo. Když momentálně není jiná možnost, určitě je ‘semele‘ i poslech z CD.

Seznam skladeb Nechtěné dědictví:
01. Noční klid
02. Zázrak
03. Všudybyl
04. To svý si nech
05. Svoboda nebo mříž
06. Ďábel v mý hlavě
07. Nechtěné dědictví
08. Černý Petr
09. Vzpomínej
10. Dead Leaves (bonus)

Související odkazy:
www.meatmincer.cz
www.facebook.com/meatmincerkv
www.instagram.com/meat_mincer
www.youtube.com/channel/UCLs8Boa7zGdOio4hXM4AM-Q
Starší rozhovor na RockShocku – www.irockshock.net/?p=10418


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 411

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *