RockShock

Internetový rockový magazin

Meat Mincer – Západočeský mlýnek na maso

Text: Zdenek Svoboda
Foto: archiv skupiny

Mladá kapela MEAT MINCER ze západu Čech na sebe upozornila nejen na koncertech, kde stála po boku velkých hvězd v roli předkapely, ale také na svých samostatných vystoupeních. Už to – a také v září vydané úspěšné třískladbové EP – dává podnět k rozhovoru. Slova se svorně ujali kytarista STANDA ŠVARC a zpěvák PAVEL MASÁK.

Ahoj, chlapi, obligátní otázka – proč zrovna Meat Mincer, nějaká souvislost třeba s muzikou, kterou hrajete?
Ahoj, byla to dlouhá anabáze, na nic rozumného jsme nemohli přijít a nakonec náš zpěvák Pavel přišel s nápisem, který mu utkvěl z dětství v paměti a vídal ho na matčině mlýnku na maso. Navíc je to pozůstatek doby, kdy jsme hráli ještě v angličtině.

Kdybyste se měli zaškatulkovat, jaký styl by to asi byl?
Je to v podstatě kombinace hard rocku a heavy metalu, někteří fanoušci nás dokonce označují jako novou vlnu britského heavy metalu s českými texty. (smích)

No, píšu mladá kapela, ale na scéně už jste čtyři roky. Jaké byly?
Těžké. (smích) Je poměrně složité v této době prorazit s muzikou, která není mediálně podporována a nemá takovou fanouškovskou základnu jako moderní styly. Proto jsme rádi, že ještě existují weby jako RockShock a lidé, kteří se zajímají i o kapely mimo mainstream. Nicméně můžeme říct, že se nám pomalu, ale jistě daří dostávat naši muziku mezi nové posluchače.

Sestava se od té původní trochu změnila. Jaká je ta současná?
Pár lidí se vystřídalo, ale jádro kapely zůstává. Aktuální sestava je Pavel Masák – zpěv, Standa Švarc, Michal Pugner a Marek Verebely – kytary, František Souček – baskytara a Martin Sova – bicí.

Sice jste tady jen čtyři roky, ale určitě to není váš první kontakt s muzikou. Nějaké kapely už byly, můžete je zmínit?
Všichni jsme si prošli spoustou kapel, ve kterých někteří z nás již spolu hráli. Vyjmenovávat je by bylo na celý článek, tak bych to úplně nerozváděl, aby se funkční spolky, na které bychom zapomněli, neurazily.

Loni v září jste pokřtili své první EP. Kolik na něm najdeme písní a kdo je autorem?
Písně jsou tam celkem tři a autory jsme všichni dohromady.

Že křest proběhl, už víme. Jak se vydařil? A jací byli hosté nebo kmotři?
Myslíme si, že to byla povedená akce. Lidí přišlo, i na Vary, dost. Jako kmotry jsme si vybrali Peter$e M.A.X.e z kapely Extaze a Žántí, kterou jistě někteří čtenáři budou znát z RockOpery Praha a z kapely Matahari. Bylo fajn, že jsme nemuseli nikam poté odjíždět a mohli jsme s lidmi ještě popít a pokecat, což se příjemně protáhlo. (smích)

Zpátky k EP. Proč jen EP, proč ne celé CD? Myslím, že písní by se našel dostatek, ale asi bych to viděl na klasický problém tuzemských muzikantů – nedostatek financí.
Písní je dost, ale jak říkáš, peněz málo. Navíc EP je pro promo lepší, poněvadž málokdo z pořadatelů má čas poslouchat celé CD. Rádi bychom natočili klasickou placku, protože EP je již z poloviny rozebráno a další dolis už dělat nebudeme.

Co videoklip?
Je skvělé, že se na něj ptáš, poněvadž se momentálně chystáme na natáčení. Doufáme, že brzy spatří světlo světa. Klip bude na jednu z písní z aktuálního EP Otroci času. Je fajn, že kolem sebe máme lidi, kteří nám s tím profesionálně pomáhají. Klip poté bude k vidění mimo jiné na našem webu www.meat-mincer.cz, kde ho zveřejníme jako premiéru.

Pokud vím, zrovna pracujete na nových věcech. Takže brzký návrat do studia?
Rádi bychom se do studia vrátili na začátku příštího roku, tak snad nám štěstí bude přát.

Co se dělo loni, zhruba víme, ale jaké jsou plány pro letošní rok?
Letos nás například čeká premiérový koncert pro teplické publikum v klubu Knak, kde 12. 4. předskočíme legendární kapele Doga. Koncertů máme samozřejmě domluvených více, v různých koutech západních Čech. Akce průběžně doplňujeme na náš web.

Kde budou mít fandové nejbližší příležitost vás vidět?
Letošní první koncert odehrajeme 23. 3. v Mariánských Lázních v klubu Morrison.

Co letošní festivaly? Rýsuje se něco?
Pár akcí tohoto směru máme v jednání. Až bude vše jisté, fanoušci to najdou opět na webu. Samozřejmě rádi uvítáme další nabídky od pořadatelů festivalových i klubových akcí.

Závěrem třeba nějaké vaše motto?
Choďte na živou muziku! Na internetu, v mobilu nebo z CD si to tak neužijete.

Díky za rozhovor.
Také děkujeme a doufáme, že se brzy se všemi příznivci rockové hudby sejdeme na koncertech.

www.meat-mincer.cz

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 53

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *