RockShock

Internetový rockový magazin

War Curse vydali nový singl Only – klasický cover od Anthrax

Text: Blacklight Media Records / Jiří Olszar

8. dubna vydali američtí thrasheři WAR CURSE nový digitální singl Only – coververzi klasického songu Anthrax. Poslechnout si jej můžete na vydavatelském YouTube profilu Metal Blade Records.

Kytarista Justin Roth k novému singlu říká: „Murphy a já jsme byli vždycky velkými fanoušky práce Johna Bushe, kterou dělal pro Armored Saint a Anthrax. Když jsme byli osloveni, abychom nahráli něco do pořadu Slay At Home pro Metal Injection, chtěli jsme udělat něco trochu nečekaného, co by ale fanoušci thrash metalu mohli dobře poznat. Po probrání několika nápadů nám vyšlo, že Only je skvělá volba pro Blaineův hlas, a že je to taky dost zábavná píseň. Reakce na tento nápad byla velice pozitivní, včetně souhlasu samotného Charlieho Benantea, což bylo super. Doufáme, že jsme skladbu opravdu dobře natočili a že si ji všichni užijí.“

War Curse byli založeni v roce 2013 v Cincinnati ve státě Ohio, a přestože své muzice vtiskli svůj vlastní výraz, kráčejí cestou, kterou již prošlapali thrashmetaloví titáni z dob dávno minulých. Mají prostě rádi tradice a příliš se nezajímají o trendy. S debutem Final Days (Static Tension Recordings / Iron Mouth) přišli v roce 2015, a ten okamžitě zaujal svou chytlavostí, rychlejším pojetím, precizně zpracovanými kytarovými sóly i dostatkem hardcore/punkové energie.

Druhá nahrávka Eradication z roku 2019 (Svart Records) představila kapelu, která dokáže sebevědomě spojovat oldschoolovou klasiku s modernějším cítěním, či návykové agresivní riffy s nakažlivě silnými skladbami. Koncerty absolvované po celém světě byly plné energie a War Curse si jimi podmanili jak mladé, tak i starší fanoušky. Zvuk z Bay Arey, který je věrný kořenům, dobře rezonoval mezi posluchači i hudebními médii, což skupině umožnilo překonat i žánrové linie a oslovit širší metalové masy. War Curse je jednoduše spící titán, který je připraven zapálit další pochodeň.

Nadcházející album War Curse – první pro Blacklight Media Records / Metal Blade Records – určitě opět potěší fanoušky i kritiky ještě v roce 2021. Zůstaňte proto ve střehu a sledujte další novinky z tábora kapely.

Aktuální sestava:
Blaine Gordon – zpěv
Justin Roth – kytara
Joshua Murphy – kytara
James Goetz – bicí
Johnnie Wallace – baskytara

Související odkazy:
www.warcurse.com
www.facebook.com/warcursemetal
www.warcursemetal.bandcamp.com
www.open.spotify.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 486

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *